Antena Căutare

Ce este Luna Sângerie din 27 iulie și cum ne afectează

Anul acesta are loc cea mai lunga eclipsa totala de luna din acest secol , fenomen ce ne aduce „Luna Sangerie”. Eclipsa va avea loc pe 27 spre 28 și o durata de 103 minute. Iata cum o sa te influeteze acest fenomen rar.

Anul acesta are loc cea mai lungă eclipsă totală de lună din acest secol , fenomen ce ne aduce „Luna Sângerie”. Eclipsa va avea loc pe 27 spre 28 și o durată de 103 minute. Iată cum o să te influențeze acest fenomen rar.

Eclipsa este vizibilă de pe întreg teritoriul României și va ajunge la momentul maxim al eclipsei totale de luna la ora 23:22. Un astfel de fenomen va mai putea fi văzut pe 26 iunie 2029 şi 7 iulie 2047. Lunii i se va alătura și planeta Marte, planetă ce se va situa sub lună și va căpăta o lumină puternică. Marte a mai strălucit atât de tare în 2003.

Orele la care luna va răsări în principalele orașe ale României.

Ce este Luna Sângerie din 27 iulie și cum ne afectează

Ce este „Luna Sângeie”

Potrivit NASA: „Culoarea exactă pe care o capătă Luna este dată de cantitatea de praf şi nori din atmosferă. Dacă este o cantitate mai mare de particule în atmosferă, satelitul va avea o nuanţă mai închisă de roşu”

Denumirea de „Luna Sângerie” este dată tuturor eclipselor de totale de lună. Satelitul natural al Terrei capătă această culoare „sângerie” în momentul în care trece prin umbra Pământuluil.

Cum ne afectează Luna Sângerie

Gravitația

Gravitația se scade dar nu dispare. Cercetătorii au făcut câteva calcule și au stabilit că o mamă, care ține un copil în brațe, exercită de 12 ori mai multă forță asupra lui decât Luna în timpul eclipsei totale

Epilepsia

Chiar dacă nu cercetătorii nu au descoperit o legătură între crizele epileptice și eclipsele, cei care suferă de această boală consideră că Luna Sângerie afectează crizele epileptice.

Animalele suferă accidente

SUA a făcut o cercetare care a analizat 11.900 de cazuri ale Centrelor Medicale Veterinare din Colorado, în timpul unei eclipse totale de lună. S-a dovedit faptul ca numărul l a camera de urgenţe au venit cu 23% mai multe pisici şi cu 28% mai mulţi câini răniţi.

Ce spun astrologii

Astrologul Daniela Similarescu explicat efectele Lunii Sângerii astfel: „Luna are un impact a tot ce înseamnă lichid pe această planetă. Noi ştim că suntem 80% apă, deci există o conexiune fină între corpul nostru şi fazele lunii. În această perioadă, evenimentele care se întâmplă sunt foarte importante, fiind menite să ne dezvolte la nivel emoţional. Ce este foarte interesant este că Mercur va retrograda acum în Leu. Furnizează energie în plus a tot ce înseamnă comunicare. O să-i auziţi pe toţi lăudându-se şi vom avea tendinţa să facem declaraţii exagerate. E posibil să întârziem, să trimitem un mail şi să nu ajugă la timp, veţi vedea foarte multe pene de curent în perioada aceasta şi diferite aparate care se vor strica. Ne va fi greu să ne înţelegem unul cu celălalt. Ne vom bloca în foarte multe situaţii. Tot în această perioadă vor părea persoane din trecutul nostru“

eJobs lansează Paylab.ro, primul comparator, în timp real, de salarii din România... Veste BOMBĂ pentru pensionarii din București! Se dau BANI! Care sunt condițiile ca să îi primească...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x