Live acumiUmor Sezonul 10 (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Eleva de 18 ani de la ”Gheorghe Lazăr” diagnosticată cu meningită a murit! Ce este această boală și care sunt principalele simptome

O elevă de la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu meningită menigococică fulminantă, care fusese transportată la Institutul Matei Balș, miercuri seară. 

O elevă de la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu meningită menigococică fulminantă, care fusese transportată la Institutul Matei Balș, miercuri seară.

În urma acestui caz, autoritățile au declanșat o anchetă, iar orele vor fi suspendate în unitatea de învățământ.

”Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au decplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor, şi s-au luat exudate faringiene”, se arată într-un comunicat de presă.

”Vom suspenda orele de curs pentru vineri”, a spus Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Meningita este o boală infecțioasă ce afectează meningele, membranele fine ce înconjoară creierul și măduva spinării și poate fi cauzată de virusuri ori de bacterii.

Potrivit medicilor, cei mai expuși sunt copiii, adolescenții, tinerii și adulții cu imuitate scăzută. La fel și vârstnicii.

Meningita este de două tipuri - virală, când este cauzată de virusuri și debutează brusc, principalele simptome fiind durerile puternice de cap, febră de peste 40 de grade Celsius, vărsături, fotofobie și bacteriană, care este cea mai gravă formă, fiind cauzată de bacterii precum meningococul, pneumococul, streptococul din grupul B, listeria. Boala are o evoluție fulminantă, iar decesul este iminent în cele mai multe cazuri. Meningococii se transmit de la omul bolnav la cel sănătos pe cale aerogenă, prin aeropicături de secreţii nazale sau salivă (tuse, strănut, vorbire).

Principalele simptome ale meningitei sunt, așadar, durerile de cap, febra între 40 și 41 de grade Celsius, frisoane, senzația de gât înțepenit, vărsături în jet, disconfort la lumină și erupție cutanată.

Recomandari