Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Ce făcea medicul anestezist copilului mort în clinica din Pitești, în momentul în care a apărut echipajul SMURD. Detaliul ce i-ar fi putut salva viața

Detalii cutremurătoare despre clinica stomatologică din Pitești. Ce a văzut echipajul echipajul SMURD?

În clinica stomatologică din Pitești în care un copil de patru ani a murit după anestezie, analgo-sedarea se pare că era o practică obișnuită.

Clinica nu primise aviz de la Direcția de Sănătate Publică pentru procedură, însă cei de la cabinetul stomatologic obținuseră substanțele pentru acest tip de anestezie în mod legal, cu aprobarea Ministerului Sănătății.

Cu toate astea, autoritățile susțin că nu fuseseră informate cu privire la această situație.

Autorizarea ar fi însemnat o șansă la viață pentru copilul de patru ani, mort în urma unei anestezii. Dacă ar fi cerut și primit aviz, clinica ar fi fost obligată să aibă dotări speciale, respectiv o rezervă în care să poată fi ținuți pacienții până când își reveneau din această analgo-sedare și, cel mai important, un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale.

În momentul în care echipajul SMURD a ajuns la clinica de stomatologie, l-ar fi văzut pe medicul anestezist făcându-i masaj cardiac micuțului și luându-i pulsul clasic, cu ceasul în mână. Nu aveau nici măcar un aparat de monitorizare a bătăilor inimii.

Specialiștii spun că, dacă ar fi existat acel aparat de verificare a funcțiilor vitale, este posibil ca cei din clinică să-și fi dat seama din timp că starea copilului se înrăutățește, iar băiețelul ar fi putut fi salvat.

Sursa: Antena 3

Recomandari