Antena Căutare

Ce măsuri iau autoritățile după incendiul izbucnit în club Colectiv! Controale de amploare ale inspectorilor din sectoarele 1 şi 6 în cluburi din Capitală

Inspectorii din sectoarele 1 şi 6 ale Capitalei demarează sâmbătă seara ample controale la operatorii economici care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente (restaurante, cluburi etc.), urmând să verifice dacă societăţile care administrează unităţile respectă avizele care stau la baza emiterii autorizaţiei de funcţionare.

Inspectorii din sectoarele 1 şi 6 ale Capitalei demarează sâmbătă seara ample controale la operatorii economici care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente (restaurante, cluburi etc.), urmând să verifice dacă societăţile care administrează unităţile respectă avizele care stau la baza emiterii autorizaţiei de funcţionare.

Potrivit unor comunicate ale celor două primării remise AGERPRES, acţiunile survin incendiului petrecut în noaptea de 30 noiembrie, la un club din Capitală, soldat cu zeci de morţi şi răniţi.

"Acţiunile de control pe care noi le facem au mai mult un caracter preventiv. Vom face tot ceea ce ţine de atribuţiile Poliţiei Locale pentru ca bucureştenii, în special tinerii, să-şi petreacă timpul liber în condiţii de siguranţă în astfel de locaţii", a declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moţoc, se arată într-un comunicat de presă.

Primarul sectorului 6 Rareş Mănescu a dispus ca inspectorii din cadrul Direcţiei Inspecţie Generală, Serviciul Inspecţie Comercială să desfăşoare pe 31 octombrie o amplă acţiune de control la operatorii economici de pe raza Sectorului 6 care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente.

Inspectorii vor verifica documentele ce autorizează activitatea comercială, conform menţiunilor din certificatele constatatoare. Aceste documente includ acordurile de funcţionare, precum şi autorizaţiile de funcţionare pentru organizarea de evenimente la care să participe un număr mare de persoane. De asemenea, inspectorii vor controla dacă locaţiile din Sectorul 6 care organizează evenimente în această seară, cu ocazia Halloweenului, au avize pentru spectacole cu materiale pirotehnice şi inflamabile.

'Primăria Sectorului 6 va verifica în detaliu, prin toate metodele de control care îi stau la dispoziţie, toate cluburile din Sectorul 6. Ne declarăm disponibilitatea de a acţiona împreună cu celelalte instituţii abilitate pentru a analiza documentele şi a verifica căile de evacuare în caz de urgenţă, astfel încât membrii comunităţii să fie în siguranţă. Condoleanţe familiilor îndoliate', a declarat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morţi şi peste 150 de răniţi.

VIDEO! Cât de inflamabil poate fi un BURETE ACUSTIC... Imagini sfâșietoare în urma tragediei în care au murit 27 de persoane: Zeci de lumânări și buchete de flori, depuse în f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x