Căutare Live

Ce medicamente să NU iei dacă ai coronavirus! Acestea AGRAVEAZĂ infecția cu Covid-19

Unele medicamente pot agrava infecția cu coronavirus, a avertizat, sâmbătă, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran.

Potrivit ministrului francez, medicamentele antiinflamatoare, ca ibuprofenul ori cortizonul, pot agrava infecția cu coronavirus. El a recomandat paracetamol în caz de febră.

Medicamentele antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon) „pot fi un factor de agravare a infecției” la bolnavii cu coronavirus, a scris Olivier Véran pe contul său de Twitter.

„În caz de febră, luați paracetamol. Dacă sunteți deja sub tratament cu antiinflamatoare sau în caz de nevoie, cereți sfatul medicului”, a adăugat ministrul francez al Sănătății.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a confirmat acest lucru.

„Această problemă legată de ibuprofen este deja cunoscută. Ea a fost identificată și la pacienții cu infecție cu HIV și s-au făcut destule studii în acest sens. Nu este verificat pe deplin științific, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne ferim întrucâtva de utilizarea acestui medicament”, a spus medicul Adrian Streinu-Cercel.

Încă trei pacienţi infectaţi cu coronavirus – numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 121... Lista medicamentelor cu care sunt tratați românii depistați cu coronavirus, în spitalele din țară. Acestea sunt armele î...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x