Antena Căutare

„Încetarea stării de alertă e foarte periculoasă!” - Ce ne așteaptă după al treilea val de relaxare, din 15 iunie

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat la Sinteza Zilei ce i-ar putea aștepta pe români de pe data de 15 iunie, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Situația încă nu a revenit la normalitate. Oamenii care gândesc limpede știu că virusul încă există, focare încă apar. Număr de cazuri de infectări încă există. Vedeți, continuăm să avem peste 100 de cazuri zilnic.

E o situație care necesită ca anumite măsuri să rămână. S-ar putea să ne trezim în situația în care oamenii să creadă că am revernit la normalitate. Acesta e un mesaj fals”, a spus Raed Arafat, la Sinteza Zilei, întrebat despre posibilitatea încetării stării de urgență.

„Când apar focare noi trebuie să luăm măsuri. E foarte posibil ca unele măsuri să fie mai greu de luat. Încă detașăm personal pentru că apar focare în anumite locuri și trebuie înlocuit personalul. Absența stării de alertă poate să ducă la îngreunarea modului de acțiune și la o înțelegere greșită de către populație”, a adăugat Arafat.

OMS, prinsă cu minciuna! „Marii experți” au încercat să răspândească o informație periculoasă despre transmiterea COVID-19

Dacă starea de alertă nu va fi prelungită, după 15 iunie, s-ar putea crea o situație periculoasă, avertizează Raed Arafat.

„La acest moment, populația trebuie să înțeleagă că dacă se va agrava iar și vom avea un număr mare de cazuri, toți cei care comentează se vor ascunde unde s-au ascuns acum trei luni.

Mărturiile sfâșietoare ale medicului militar infectat la Suceava: „Mi-a venit să urlu. Mi-a venit să ţip. Misiunea nu se încheiase”

Dacă situația era sub control, poate am fi stat liniștiți. Dacă oamenii nu vor respecta măsurile, nu vor purta măști în interior, nu vor păstra distanța, poate vom avea o creștere a numărului de cazuri”, a explicat acesta.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Atenție! „Taxa COVID” există și este ilegală! Ce a pățit patronul care a inclus-o în nota de plată... Cutremur în România, azi-noapte! Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x