Antena Căutare

Ce NU ai voie să faci înainte de FLORII! Ferește-te de aceste păcate neaparat!

 Floriile, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății,  deschid săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paște, cunoscută de oameni drept „Săptămâna Mare”.

Floriile, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, deschid săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paște, cunoscută de oameni drept „Săptămâna Mare”.

Ea rememorează intrarea Domnului Iisus în Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii oraşului şi întâmpinat cu frunze de palmier, şi fiind totodată sărbătoarea celor care poartă nume de flori.

De Florii, atenţia comunităţii tradiţionale era îndreptată, pe lângă sărbătoarea religioasă, către renaşterea vegetaţiei. De fapt, denumirea populară a sărbătorii vine de la zeiţa romană a florilor, Flora, peste care creştinii au suprapus sărbătoarea intrării Domnului în Ierusalim. Astfel, pe lângă sărbătoarea creştină a intrării Mântuitorului în Ierusalim, au apărut şi nenumărate obiceiuri şi tradiţii, atât în mediul rural, cât şi în cel urban.

E important să ltii ce NU ai voie să faci înainte cu câteva zile de Florii:

  • Se spune că nu e bine să plantezi pomi înainte de Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim. Puieţii care sunt băgaţi în pământ în această săptămâna nu vor da roade, spun bătrânii. Indicat este să plantezi flori în săptămâna ce urmează după această sărbătoare sfânta.
  • De asemenea, nu e bine să faci urări de „La mulţi ani” persoanelor care au nume de floare înainte de 9 aprilie. În tradiţia populară, a face o urare anticipată este de rău augur. Se spune că făcând asta, persoană respectivă nu va avea parte de o aniversare frumoasă, iar necazurile se vor adună asupra sa.

Sursă: crestinortodox.ro

Mii de români își "cumpără" vechime pentru a beneficia de pensia de la stat. Legea 186/2016 oferă acest drept ... Jobul ideal chiar există! 16.000 de euro pentru două luni de lenevit în pat! Te încadrezi?...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x