Antena Căutare

Noi informații despre preotul din Botoşani care ar fi agresat un elev! Cum ar putea fi pedepsit dacă va fi găsit vinovat

Preotul din Botoşani acuzat că ar fi agresat săptămâna trecută un elev riscă să rămână fără catedră! În timp ce superiorii profesorului de religie şi poliţiştii anchetează cazul, copilul este încă sub supravegherea medicilor. 

Preotul din Botoşani acuzat că ar fi agresat săptămâna trecută un elev riscă să rămână fără catedră! În timp ce superiorii profesorului de religie şi poliţiştii anchetează cazul, copilul este încă sub supravegherea medicilor.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, a fost demarată o anchetă, iar în funcție de rezultate, care vor fi făcute publice în următoarele zile, se vor lua măsuri.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a dispus efectuarea unei anchete administrative la şcoala din localitatea Baranca, după ce un elev a fost agresat de profesorul de religie, a declarat, duminică, inspectorul şcolar general al IŞJ, Gabriel Hârtie. Potrivit acestuia, incidentul, în urma căruia elevul de 11 ani a ajuns la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, va fi anchetat de Comisia de disciplină de la nivelul unităţii de învăţământ, sub monitorizarea IŞJ.

”Şcoala, ca şi angajator, va face o cercetare disciplinară şi tot ea va stabili eventualele măsuri sau sancţiuni ce se impun a fi luate. ISJ va monitoriza derularea anchetei şi, eventual, va interveni, dacă măsurile propuse de Consiliul de administraţie al şcolii nu respectă legislaţia în vigoare sau realitatea faptelor. Dacă faptele se confirmă, indiferent de intensitatea agresiunii fizice, domnul profesor nu are nicio scuză”, a afirmat Hârtie.

Pe perioada anchetei profesorul va preda în continuare deoarece inca nu este stabilită vinovăția lui. El riscă să își piardă calitatea de profesor daca se stabilește că el l-a agresat pe elev.

Cazul copilului de la Baranca este anchetat şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean , care a întocmit un dosar penal pe numele profesorului, care este şi preot.

”Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ, Nicoleta Federciuc.

Agresiunea de la Şcoala Baranca a avut loc vineri, în timpul orei de religie. Mama copilului susţine că fiul său a fost tras puternic de ureche şi lovit cu capul de peretele clasei.

O fetiță de șase ani și părinții ei, transportați de urgență la spital, în urma unui accident rutier! Mașina lor a fost ... Luminițele pentru Sărbătorile de Iarnă 2018-2019 au fost mai scumpe cu 53, 14%. Vezi care au fost cele mai cheltuitoare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x