Live acumAdela
Prime Time 20:30Adela

Ce s-a întâmplat în Țăndărei, al doilea oraș în carantină din România, după anunțarea ordonanței militare. Un bărbat, prins în timp ce voia să fugă- Video

Este oficial. Oraşul Ţăndărei a intrat în carantină totală, prin ordonanţa militară şapte. Este a doua localitate din România care se închide din cauza epidemiei de coronavirus, după Suceava.

60 la sută dintre persoanele infectate în tot judeţul Ialomiţa sunt din Ţăndărei. Armata şi-a suplimentat forţele şi a adus chiar şi vehicule de luptă blindate în oraşul-focar.

Izolarea oraşului Ţăndărei a fost anunţată în urmă cu doar câteva momente. Sunt echipaje de Poliţie care vin în sprijinul autorităţilor locale de aici. de asemenea, sunt ultimele autoturisme care sunt lăsate să intre în acest oraş, a transmis reporterul Observator, de la intrarea în orașul Țăndărei.

Decizia de a închide oraşul Ţăndărei a venit la doar câteva ore după ce în localitate au fost trimise mai multe vehicule de luptă blindate ale Armatei. Forţele de ordine au fost suplimentate, iar militarii înarmaţi şi poliţiştii au patrulat toată dimineaţa pe străzi.

În comunitatea în care a izbucnit focarul, au găsit din nou oameni pe stradă şi familii adunate în faţa caselor.

„Păi, avem nevoie de țigări, mâncare. Cine a ştiut că trebuie declaraţie? Eu acum aflat ce se întâmplă aici. De unde să ştiu eu?​”

La doar câteva minute după închiderea oraşului, un bărbat a încercat să fugă din Ţăndărei. Iar la filtrele Poliţiei, a încercat să-i păcălească pe oamenii legii cu o adeverinţa de la angajator. Trupele speciale l-au întors însă din drum, cu un avertisment.

Autorităţile locale au cerut încă de acum trei zile carantinarea oraşului. Ordonanţa militară a venit astăzi, după raportarea ultimului bilanţ al cazurilor de infecţie cu coronavirus.

Din totalul de 48 de persoane testate pozitiv în tot judeţul Ialomiţa, 31 sunt din Ţăndărei, adică peste 60 la sută. Iar şapte dintre cei opt pacienţi decedaţi sunt tot din localitatea-focar.

Recomandari