Veste URIAȘĂ pentru creștini! Ce s-a întâmplat la mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop

arsenie bocaVeste uriașă pentru creștinii din întreaga țară! Recent a ieșit la iveală ce s-a întâmplat la mănăstirea Prislop, acolo unde se află mormântul Părintelui Arsenie Boca! Ce a anunțat Episcopia Devei şi Hunedoarei?

Veste uriașă pentru creștinii din întreaga țară! Recent a ieșit la iveală ce s-a întâmplat la mănăstirea Prislop, acolo unde se află mormântul Părintelui Arsenie Boca! Ce a anunțat Episcopia Devei şi Hunedoarei?

Episcopia Devei şi Hunedoarei va putea folosi numele şi imaginea părintelui Arsenie Boca în comercializarea obiectelor bisericeşti, după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis o ordonanţă preşedenţială în acest sens, respingând pretenţiile unui tânăr arădean care deţine dreptul de licenţă pentru folosirea mărcii pe teritoriul României. Decizia instanţei are efect până la soluţionarea pe fond a litigiului. Și efectele s-au văzut: creștinii au putut să își cumpere imagini și materiale religioase cu părintele Arsenie Boca de la mănăstirea Prislop, acolo unde se află mormântul acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, părintele Gabriel Miricescu a declarat, vineri, pentru News.ro că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins pretenţiile celor care susţin că deţin drepturile de folosinţă ale imaginii şi numelui părintelui Arsenie Boca. Așa cum era de așteptat, vestea a fost primită cu mult entuziasm de către creștinii români.

"Au fost respinse pretenţiile celor care susţin că deţin dreptul de marcă. Instanţa ne-a dat câştig de cauză, până la rezolvarea litigiului pe fond. Curtea de Apel Bucureşti a emis o ordonanţă preşedenţială în acest sens. Litigiul e la Tribunalul Bucureşti, care este competent în materie de mărci", a declarat părintele Gabriel Miricescu.

Veste URIAȘĂ pentru creștini! Ce s-a întâmplat la mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop

Arădeanul care deţine drepturile asupra imaginii lui Arsenie Boca pe teritoriul României, după ce marca a fost înregistrată de o firmă din Marea Britanie, a somat sute de societăţi comerciale din ţară, inclusiv magazine ale cultelor religioase, dar şi Mănăstirea Prislop, cerând să nu mai comercializeze fără licenţă produse pe care se află chipul fostul stareţ. Bărbatul spune că în acest moment toate incoanele, suvenirurile sau celelalte produse care folosesc numele sau imaginea lui Arsenie Boca sunt vândute ilegal în România.

Daniel Gheorghe, din Arad, are 24 de ani şi este instructor de aikido, iar anul trecut a reuşit să contacteze compania engleză care a înregistrat marca "Părintele Arsenie Boca" la Oficiul European de Proprietate Intelectuală, obţinând licenţă pentru folosirea mărcii pe teritoriul României. Compania engleză aparţine unui cetăţean ungar, pe care arădeanul l-a contactat prin avocatul său.

În luna mai, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, declara pentru News.ro că "nicio persoană privată, care nu are nici măcar o legătură de rudenie cu Arsenie Boca, nu are dreptul să se folosească în vreun fel de numele său", dar şi că Patriarhia va face "toate demersurile necesare din punct de vedere legal", dacă arădeanul Daniel Gheorghe va continua să se folosească de nume ca marcă înregistrată.

Ultimele știri