Antena Căutare

Ce salariu are Klaus Iohannis. Câți bani câștigă președintele României pe lună

Din 2014, Klaus Iohannis este președintele României. Iată ce salariu câștigă lunar politicianul pentru această funcție.

colaj de imagini cu klaus iohannis si sotia carmen iohannis imbracati in rochie albastra si costum Galerie
Din 2014, Klaus Iohannis este președintele României. Iată ce salariu câștigă lunar politicianul pentru această funcție. | Profimediaimages.ro

Klaus Werner Iohannis a fost candidatul Alianței Creștin Liberală la alegerile prezidențiale din 2014, pe care le-a câștigat în al doilea tur de scrutin. Atunci obținea 54,43% din voturi, învingându-l pe Victor Ponta, candidatul Partidului Social Democrat.

Pe 24 noiembrie 2019, Klaud Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și împotriva Vioricăi Dăncilă, tot candidata Partidului Social Democrat. A fost cea mai categorică victorie a unui candidat la prezidențiale din 1990 până în prezent.

Citește și: Viața de bonă. Ce salariu primesc dădacele bogătașelor și la ce le supun șefele lor celebre

Ce salariu are Klaus Iohannis. Câți bani câștigă președintele României pe lună

Conform listei funcțiilor specifice Administrației prezidențiale privind indemnizațiile lunare și salariile de bază, președintele României are un salariu de bază de 2.080 brut.

Indemnizația brună lunară, de la 30.09.2023, este de 24.960 lei. Asta înseamnă că el câștigă aproximativ 5.000 de euro brut pentru activitatea sa politică.

Pe de altă parte, soția președintelui Iohannis, Carmen, care activează ca profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu are un salariu care depășește cu puțin suma de 3.000 de lei. Conform declarației de avere pentru anul 2022, Prima Doamnă a încasat 41.283 de lei, adică 3.440 de lei pe lună.

Citește și: Femeia care e plătită de soț pentru că are grijă de casă. Ce salariu primește săptămânal pentru că face curat și gătește

Potrivit documentulul din 31 mai 2023, familia Iohannis a economisit în 2022 suma de 30.000 de lei. În declarație e precizat și faptul că în contul bancar al cuplului prezidențial se află 200.000 de lei, față de 170.000 de lei la precedenta declarație.

O parte din bani ar putea proveni din veniturile din chirii, respectiv de 44.000 de lei fiecare, dar și din drepturile pentru vânzarea cărților lui Klaus Iohannis, pentru care a primit 6.000 de lei.

Citește și: Cum își împart Gabriela Cristea și Tavi Clonda finanțele. Prezentatoarea TV nu i-a spus de la început ce salariu câștigă

Cât costă o porție de sarmale la Târgul de Crăciun din Sibiu. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un astfel de... Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise și în ce i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x