Antena Căutare

Ce salariu are un preot în România. Veniturile personalului clerical vor fi majorate până în 2022

Cât câștigă un preot, care îi este salariul lunar și ce se întâmplă cu banii pe care enoriașii îi oferă la diverse sărbători sau la Biserică? Este cunoscut faptul că preoții sunt remunerați în funcție de ierarhie, dar și de parohia pe care o dețin.

Ce salariu are un preot în România. Veniturile personalului clerical vor fi majorate până în 2022
Preoți în Biserică | ziarullumina.ro

În general, scrie redactia.ro, un preot la început de drum, proaspăt absolvent de Teologie, atunci când primesțe propria parohie ia un salariu net de aproximativ 2.000 de lei, iar cei cu ceva vechime trec de această sumă. Veniturile sunt rotunjite, însă, de banii primiți din donațiile către Biserică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Legea salarizării prevede majorări pentru personalul clerical până în 2022

Legea salarizării unitare prevede majorări de salarii pentru personalul clerical, care sunt aplicate încă de la începututul lui 2018 și vor continua până în 2022.

Potrivit acestei legi, până în anul 2022, un preot debutând cu studii superioare va primi 3.700 de lei brut, un preot cu gradul II și studii superioare va primi 3.900 de lei, în timp ce un preot definitiv cu studii medii va primi 3.650 de lei brut, mai scrie sursa citată.

În ceea ce privește funcțiile mai înalte în BOR, un episcop poate câștiga peste 5.000 de lei, un mitropolit 7.500 de lei, iar un Patriarh poate ajunge la peste 8.000 de lei.

O gravidă a murit subit, la câteva ore după ce a fost externată. Femeia ar fi trebuit să nască în câteva zile. Medicii n... Cauza incendiului de la Timişoara, în care patru fraţi au murit carbonizaţi, este coş de fum neprotejat corespunzător...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x