Antena Căutare

Ce scrie presa externa despre a treia zi de proteste din Romania

“Nu mai avem bani ca sa supraveietuim, pensiile sunt prea mici iar cheltuielile mai mari decat ne putem permite. Nu se mai poate trai asa” a declarat unul dintre protestatarii citati de WSJ.

Wall Street Journal: A patra zi de proteste, cea mai puternica din mandatul lui Basescu

A patra zi de proteste este cea mai puternica de cand presedintele Traian Basescu a preluat puterea in 2004, comenteaza WSJ.

Protestatarii au scandat "Guvernul mafiot ne-a furat tot" si "Iesi afara, javra ordinara" o expresie populara care face referire la Basescu.

CNN: Unii dintre protestatari au cerut dreptate si au acuzat Guvernul si masurile de austeritate pentru nivelul scazut de trai.

Britanicii de la BBC au scos in evidenta faptul ca alianta partidelor de opozitie a cerut alegeri anticipate.

Protestatarii si-au exprimat furia fata de masurile de austeritate, dar si fata de nepotism si coruptia larg raspandita, cerand demisia presedintelui Traian Basescu, altadata popular , scriu si cei de la Deutsche Welle.

Agentia France-Presse: "Incidente violente au izbucnit duminica seara, la Bucuresti, intre protestatari si fortele de ordine, in cursul unui nou miting impotriva presedintelui Traian Basescu, considerat vinovat pentru scaderea nivelului de trai".

Reuters: Guvernul a facut putine pentru a-i linisti pe demonstrantii de la Bucuresti


Protestatarii romani s-au ciocnit duminica cu politia in Bucuresti si au sustinut demonstratii in alte orase mari ale tarii, desi Guvernul a luat decizia de a retrage nepopulara lege de reformare a sistemului sanitar, comeneteaza Reuters, citat de Jurnalul.ro

Foto:Intact Images

Oprescu, dupa protestele de duminica: Distrugerile se intind pe sase kilometri... Incepe semestrul doi de scoala pentru elevii din toata tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x