Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Ce se întâmplă cu elevii de bacalaureat în perioada următoare? Nu vor participa la cursurile de pregătire, în şcoli

Peste 80 de la sută dintre elevii care urmează să dea examenul de Bacalaureat nu vor participa la cursurile de pregătire, în şcolile din Bucureşti. Nici la clasa a opta nu stăm mai bine.

Condiții speciale la examenul de Bacalaureat din acest an. Într-o sală de clasă vor fi cel mult 10 elevi, dar și un cadru medical, iar candidaților li se va lua temperatura la intrarea în școală.

Examenul de Bacalaureat 2020, sesiunea de vară, se va susține în săli de clasă în care vor fi cel mult 10 elevi, care se vor afla la circa 2 metri distanţă unul de altul.

Când ajung la școală, candidaților li se va lua temperatura, care nu trebuie să fie mai mare de 37 de grade Celsius, transmite Mediafax.

Calendar Bacalaureat 2020. Când sunt examenele de BAC și cum se vor organiza acestea

În plus, elevii vor fi obligati să poarte masca în timpul examenelor, iar în fiecare sală de clasă își va face simțită prezența un cadru medical.

Bacalaureat 2020. Probele orale s-au anulat

Probele orale de la Bacalaureat 2020 s-au anulat, acestea urmând să fie echivalate conform metodologiei elaborate de ministerul Educației.

Astfel, prin anularea probelor de competențe decisă ieri de către Guvern prin Ordonanță de Urgență, examenul de Bacalaureat 2020 se va susține doar pentru probele scrise.

Calendar Evaluarea Națională 2020. Când au loc examenele și cum se vor organiza acestea

"Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se echivalează/recunosc conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației și Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență.

Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, dar și într-o limbă de circulaţie internaţională, precum și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului Educației și Cercetării.

Recomandari