Antena Căutare

Ce se întâmplă cu indemnizația de hrană în 2020? Guvernul României, decizie drastică: ”Bugetarii vor primi aceeași sumă ca în 2019!”

Angajații de la stat vor beneficia de indemnizație de hrană și anul viitor, însă valoarea acesteia nu se va modifica, potrivit unui proiect legislativ al noului Guvern. 

Ce se întâmplă cu indemnizația de hrană în 2020? Guvernul României, decizie drastică: ”Bugetarii vor primi aceeași sumă ca în 2019!”
Angajații de la stat vor beneficia de indemnizație de hrană și 2020

Conform avocatnet.ro, indemnizația de hrană va avea aceeași valoare ca în acest an. Mai exact, aceasta ar urma să se păstreze la valoarea de 346 de lei, valoare utilizată și în acest an.

Persoanele care beneficiază de indemnizația de hrană sunt lucrătorii de la stat, printre care parlamentari, angajați ai ministerelor, angajați ai consiliilor locale ori cei ai instituțiilor publice.

Cei 346 de lei reprezintă, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018, valoarea brută a indemnizației de hrană, aceasta fiind asimilată salariilor, adică se datorează impozit și contribuții obligatorii pentru ea, fapt ce duce la diminuarea cuantumului primit, de fapt, de bugetari.

De asemenea, proiectul legislativ vorbește și de eliminarea mecanismului plății defalcate a taxei pe valoarea adăugată (split TVA), creșterea nivelului accizei totale pentru țigarete, interzicerea cumulării pensiei cu salariul din instituțiile publice și asigurarea a 2% din produsul intern brut pentru apărarea țării.

Cluj: O elevă a căzut pe geam de la etajul întâi al Şcolii din Bobâlna... Fiica unui celebru milionar român, implicată într-un accident cumplit, la Pitești! Mașina s-a făcut praf | FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x