Antena Căutare

Ce se întâmplă cu judecătoarea din Mangalia după ce a făcut gafa uriașă, din timpul procesului lui Vlad Pascu. Ce riscă

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a luat măsuri după ce judecătoarea din Mangalia care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu l-a strigat în sală pe unul dintre tinerii decedați. Se pare că femeia

poza cu vlad pascu si poza cu judecatoarea Ancuţa Popoviciu
Judecătoarea Ancuța Popoviciu este acum anchetată | capturi antena1/Observator

Se pare că gafa de proporții făcută de judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, cea care se ocupă de judecarea cazului lui Vlad Pascu, nu a fost trecută cu vederea.

La scurt timp după ce aceasta a strigat numele lui Sebi Olariu, unul dintre tinerii morți în accidentul de la 2 Mai produs de Vlad Pascu, cei de la Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a luat măsuri. ONG-ul a cerut excluderea din magistratură a judecătoarei care se ocupă de accidentul de la 2 Mai.

Judecatoarea din Mangalia care a făcut o gafă în timpul procesului riscă sancțiuni dure. ONG-ul cere excluderea ei din magistratură

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia care judecă dosarul lui Vlad Pascu, tânărul care a lovit mortal cu maşina doi tineri, la 2 Mai, în vara anului trecut. Ea a fost acuzată de părinţii victimelor, că joi, la primul termen de judecată, a cerut buletinului tânărului mort în tragedie şi că nu ştia că acesta este decedat. Pe de altă parte Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) preşedintele CSM a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare.

Citește și: Cine e judecătoarea din cazul Pascu. Cât câștigă Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a întrebat dacă Sebi Olariu e prezent în sală

“În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023”, au anunţat reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

Ei au explicat care au motivele acestei sesizări.

“Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, a informat news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În plus, ONG-ul care militează împotriva abuzurilor statului cere excluderea judecătoarei din Magistratură. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a luat măsuri în urma momentului inimaginabil în care, la procesul lui Vlad Pascu, judecătoarea din Mangalia a întrebat dacă în sală se află și unul dintre tinerii morți în accident. Se pare că aceasta riscă inclusiv să își piardă locul de muncă.

Citește și: Reacția tatălui Robertei după ultima încercare a avocaților lui Vlad Pascu de a-l scăpa de arest pe tânăr. Ce spune tatăl lui Sebi

„Un tânăr moare într-un accident îngrozitor, cazul ia o amploare națională, în țară se vorbește doar despre asta, dar la proces judecătoare întreabă dacă tânărul mort este în sală și cere să îi vadă buletinul! INIMAGINABIL!

FACIAS consideră că această situație este revoltătoare, intolerabilă și are grave implicații asupra imaginii justiției din România. Pentru asta solicită excluderea din magistratură a judecătoarei care se ocupă de accidentul de la 2 Mai”, este mesajul publicat de FACIAS pe contul oficial de Facebook.

Ancuța Ioana Popoviciu a mai fost sancționată recent

Consiliul Superior al Magistraturii, Secția pentru Judecători în Materie Disciplinară a soluționat dosarul privind abaterea disciplinară a judecătorului Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, în mai 2023. Aceasta a primit doar avertisment.

Și atunci, principalul motiv invocat a făcut referire la „exercitarea funcției cu gravă neglijență“.

O influenceriță a fost ținta unei fraude bancare. Care este cea mai nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe c... IPS Teodosie cere „post şi rugăciune cât mai intensă” pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului! A instituit 3 zile de po...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x