Ce se întâmplă cu pensiile, salariile și ajutoarele de șomaj, în perioada următoare? Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, declarații exclusive, la Observator

Minsitrul Finanțelor, Florin Cîțu, precizări importante despre plata salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale și despre acordarea certificatului de situație de urgență.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a vorbit, într-o intervenție în exclusivitate la Observator, prin Skype, despre acordarea certificatului de situație de urgență, „panaceul Guvernului la falimentul firmelor”.

„Măsurile pe care le-a luat Ministerul Finanțelor Publice nu cer acest certificat. Pentru accesul la liniile de credit, pentru IMM-uri, am eliminat acest certificat. Asta înseamnă că toate companiile din România, mă refer la IMM-uri, care au nevoie de linie de credit pentru investiții sau capital de lucru, în acest moment, pot să aibă acces la finanțare, fără acest certificat”, a precizat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

În plus, ministrul Finanțelor a ținut să precizeze că românii nu au motive să în fie îngrijorați în privința plății salariilor, pensiilor sau ajutoarelor de șomaj.

„Este foarte important ca românii să înțeleagă că nu vor exista probleme cu plata salariilor, pensiilor, ajutoarelor de șomaj și a acestor linii de credite. Mă asigur că avem finanțarea să meargă totul perfect”, a spus Florin Cîțu, la Observator.

Declarațiile complete, în materialul video de mai sus.

Certificatul de situație de urgență

Firmele a căror activitate este afectată în această perioadă au câteva beneficii. Patronii care nu mai pot plăti rate sau chirii din cauza epidemiei de coronavirus, pot cere un certificat de situaţie de urgenţă.

Decretul prevede că Ministerul Economiei, Energiei şi Afacerilor este cel care va elibera la cerere tuturor companiilor a căror activitate este afectată de coronavirus un certificat de situaţie de urgenţă pe baza documentelor justificative.

Așa arată coronavirusul! Pacienții se zbat să respire, cu „pungi de plastic” peste cap. Medicii din Bergamo sunt epuizați, dar nu renunță

Totul se poate rezolva online, fără drumuri pe la diferite instituţii ale statului.

„Acest certificat se va emite online începând probabil de săptămâna viitoare, se va emite online, durează cinci minute completarea acelor câmpuri care trebuie completate pe calculator: numele societăţii, CUI-ul, declaraţie pe proprie răspundere”, a explicat Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Aceste certificate de situație de urgență ar trebui să ajute la renegocierea contractelor de credit, precum și în orice relația firmelor cu instituțiile statului. Documentul va fi publicat în Monitorul Oficial la jumătatea săptămânii viitoare.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri