Antena Căutare

Ce se întâmplă cu tinerele din România! Tot mai multe fete se confruntă cu o problemă majoră!

Un studiu realizat recent arată că tot mai multe tinere din întreaga lume sunt afectate de un fenomen îngrijorător. 

Un studiu realizat recent arată că tot mai multe tinere din întreaga lume sunt afectate de un fenomen îngrijorător.

Numărul adolescenților afectați de depresia clinică a crescut cu 37% în decursul unui deceniu, una din șase fete raportând un astfel de caz, conform unui studiu recent realizat de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Oamenii de știință subliniază nevoia concentrării asupra bunăstării mentale a tinerilor și acordarea unui ajutor specializat celor care se află în pericol.

Există un număr din ce în ce mai mare de adolescenți care suferă de depresie și care nu sunt tratați, se arată în studiu, fapt pentru care este nevoie de ''câteva incursiuni'' pentru a asigura ajutorul mental necesar populației.

Rata sinuciderilor a crescut în ultimii ani, în special printre adolescente și tinere.

Cunoscute sub denumirea de depresie clinică, acestea reprezintă tristețea sau pierderea interesului ori a plăcerii în urma unor activități zilnice, alături de alte simptome depresive ce se manifestă timp de cel puțin două săptămâni.

În 2005, 8,7% dintre adolescenți au raportat episoade depresive majore petrecute în urmă cu un an, iar cifra a fost de 11,3% în 2014. Rata a rămas relativ stabilă între anii 2005 și 2011, însă a crescut între 2012 și 2014.

În cazul fetelor, prevalența episoadelor depresive majore a crescut de la 13,1% în 2005 la 17,3 în 2014.

În rândul adulților tineri, prevalența acestor episoade a crescut de la 8,8% în 2005 la 9,6% în 2014, deși creșterea s-a manifestat numai în rândul celor cu vârste între 18 și 20 de ani.

Oamenii de știință au declarat că nu este clar ce anume stă la baza acestor episoade depresive majore, în special în rândul fetelor, însă susțin că este posibil ca acestea să fi fost expuse unui grad mai ridicat de factori de risc în ultimii ani, cum ar fi de exemplu fenomenul de ''cyberbullying'' determinat de utilizarea din ce în ce mai frecventă a telefoanelor mobile, arată Agerpres.

Reguli noi pentru directorii de spitale. Se schimbă totul!... Iarna își intră serios în drepturi. Meteorologii au emis Cod galben de polei în mai multe județe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x