Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă folosești spray dezinfectant pe bază de alcool în exces. Semnalul de alarmă tras de un expert: ”Poate spori riscul de infectare!”

Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus s-a înmulțit în ultimele zile și a ajuns în 50 de țări, inclusiv în România, unde a fost înregistrat un caz. Deși medicii recomandă oamenilor să se spele pe mâini des sau să folosească spray dezinfectant pe bază de alcool,un expert avertizează că folosirea în exces a acestuia poate să sporească riscul de a contracta infecția. 

Ce se întâmplă dacă folosești spray dezinfectant pe bază de alcool în exces. Semnalul de alarmă tras de un expert: ”Poate spori riscul de infectare!”
Ce se întâmplă dacă folosești spray dezinfectant pe bază de alcool în exces

Conform experților, pentru a preveni infecția cu noul tip de coronavirus este indicat să vă spălați pe mâini frecvent ori să le curățați cu ajutorul unui spray dezinfectant pe bază de alcool. Atenție, însă, să nu utilizați spray-urile dezinfectante în exces, întrucât acesta poate să îndepărteze flora bacteriană normală, astfel că pielea va deveni incapabilă să mai lupte cu bacterile.

”Evident, e important să-ți speli mâinile și să folosești spray pe dezinfectant pe bază de alcool pentru a reduce riscul de infectare cu virusul, însă nu ese bine să faci exces.”, a declarat purtătorul de cuvânt al unei companiei de produse chimice Kao Corporation.

Spray-urile dezinfectante pentru mâini conțin, de obicei, între 60 și 95 la sută alcool, ceea ce ajută la combaterea virusurilor și a bacteriilor. Folosit în exces, însă, pielea poate să devină uscată, fiind astfel predispusă infecției.

”Ca să previi infecția cu noul tip de coronavirus este indicat să folosești un săpun pentru 30 de secunde și să-ți speli mâinile de câteva ori pe zi.”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit sursei citate.

De asemenea, expertul a recomandat curățarea frecventă a suprafețelor dispozitivelor folosite frecvent, precum laptop, tabletă, telefon, dar și a celor din baie și bucătărie.

Grupare care vindea heroină, substanţe psihoactive şi metadonă în Bucureşti şi judeţul Ilfov, destructurată de poliţişti... Orban, despre coronavirus: Nu e un pericol necunoscut, e un pericol care este cunoscut şi trebuie tratat ca virus de gri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x