Căutare Live

Ce se întâmplă dacă refuzi să porți mască de protecție. La cât se ridică amenzile și cine poate să te sancționeze 

Persoanele care aleg să nu poarte masca de protecție în spațiile închise riscă sancțiuni drastice, ce ridică până la 2.500 de lei. 

Ce se întâmplă dacă refuzi să porți mască de protecție. La cât se ridică amenzile și cine poate să te sancționeze

Potrivit Poliției Române, în timpul stării de alertă declanșată de pandemia de coronavirus, oamenii au obligativitatea de a purta mască de protecție în spațiile închise, respectiv spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă.

Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr. 396 din 15 mai 2020), raportat la art. 65 lit. h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții”.

Coronavirus în România, 26 mai 2020. Live Update. 146 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore! La cât a ajuns bilanțul și câte persoane s-au vindecat de COVID-19

Astfel, amenzile privind nerespectarea acestei măsuri variază între 500 și 2.500 de lei, acestea fiind date de către genții și ofițerii de poliție, subofițerii și ofițerii de jandarmi, polițiștii locali.

Există, însă, și excepții de la regulă, întrucât anumite categorii de persoane pot să nu poate măști de protecție.

  • persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare;
  • cei care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.);
  • angajaţii care sunt singuri într-un birou;
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii în public, în spații interioare, cu condiția respectării distanței de 3 metri între aceștia și alte persoane, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în incintă;
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

Câte amenzi s-au dat în ultimele 24 de ore, în România

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 116.200 de lei. Valoarea medie a unei amenzi a fost 687 de lei, mai mare decât în ziua precedentă, deşi numărul amenzilor a fost mai mic faţă de precedentul interval.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 6 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

OMS a recunoscut: Al doilea val de coronavirus nu va mai exista. Vestea pe care toată Planeta o aștepta

Totodată, în data de 25 mai a.c., 92 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Citește și
laurentiu reghecampf la costum
Laurențiu Reghecampf a apărut în public cu iubita sa, Corina "Bilcon" Caciuc. Cum i-au surprins paparazzi
Laurențiu Reghecampf a apărut în public cu iubita sa, Corina "Bilcon" Caciuc. Cum i-au surprins paparazzi
raluca si ion de la mireasa cand se tin de mana
S-a scris că mama lui Ion este educatoarea fiicelor Gabrielei Cristea. Care e adevărul
S-a scris că mama lui Ion este educatoarea fiicelor Gabrielei Cristea. Care e adevărul
Colaj cu vânt și ninsoare
Alertă meteo! Cod galben de vreme rea. În ce zone sunt așteptate ninsori viscolite în următoarea perioadă
Alertă meteo! Cod galben de vreme rea. În ce zone sunt așteptate ninsori viscolite în următoarea perioadă
Mai multe articole

Până astăzi, 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nu sunt bani pentru măririle promise! Ministrul Finanțelor, anunț pentru milioane de români: „Această lege creează probl...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri