Ce se mai fura in Romania: Un cimitir aradean, fara clopot!

Un clopot din bronz a fost furat dintr-un cimitir aradean, in noaptea de duminica spre luni, lipsa obiectului fiind sesizata chiar in timpul unei inmormantari, cand ingrijitorul cimitirului a vrut sa traga de... clopot.

Furtul a fost sesizat, luni, la numarul de urgente 112, iar politistii s-au deplasat la cimitirul din cartierul Poltura pentru a preleva amprente.

"Am fost sesizati la 112 despre disparitia clopotului de la capela unui cimitir. In acest moment, autorii furtului sunt necunoscuti", a declarat Ovidiu Liber, purtatorul de cuvant al Politiei Arad.

Furtul a fost observat de ingrijitorul cimitirului, chiar in timpul unei inmormantari, cand a vrut sa traga clopotul.Conform reprezentantilor Administratiei cimitirelor din municipiul Arad, obiectul are o vechime de cateva decenii iar valoarea de inventar nu este cunoscuta.

In apropiere de cimitir exista o groapa de gunoi in care mai multi romi cauta in fiecare zi materiale reciclabile, astfel ca politistii nu exclud ca hotii sa fie din randul acestor persoane, care ar urmari valorificarea metalului la centrele de colectare.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Ultimele știri