Antena Căutare

Ce se va întâmpla cu pompierii care au intervenit la incendiul de la Colectiv

Pompierii care au intervenit, în primele momente, la incendiul de la Colectiv, vor fi urmăriţi penal. Parchetul General a dispus astăzi procurorilor militari să facă cercetări în urma imaginilor publicate de reporterii Libertatea

Pe 30 octombrie 2015, peste 200 de persoane luau parte la concertul trupei rock "Goodbye to Gravity". Coşmarul a început în momentul în care tavanul şi pereţii clubului au fost cuprinse de flăcări. Subsolul fostei clădirii Pionierul a devenit în acea noapte mormântul a zeci de oameni şi începutul unor ani de chin pentru alţii.

Raed Arafat a declarat că la o catastrofă cum a fost cea de la clubul Colectiv, lucrurile nu pot fi perfecte niciodată. El și-a explicat punctul de vedere cu privire la intervenția la incendiul în urma căruia au murit, în acea seară și ulterior, 65 de oameni, dintre care unul s-a sinucis.

O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervernţiei la incendiul din clubul „Colectiv”, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului şi furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

Opinia lui Raed Arafat despre tragedia de la Colectiv

Raed Arafat este de părere că nu știe ce greșeli a comis în prima noapte de intervenție, în urma incendiului de la Colectiv, și că la o catastrofă, lucrurile nu pot fi perfecte. El susține că o parte din presă se folosește de astfel de momente tragic ca să-și „crească ratingul”.

„Ce este trist însă este faptul că, din dorinţa de rating şi de a ieşi în faţă, unii jurnalişti sunt dispuşi să folosească sentimentele şi durerea unor părinţi ca să-şi deservească interesul propriu şi al instituţiei pe care o reprezintă şi a eventualilor sponsori care stau în spatele articolelor de denigrare pe care le publică, mai ales în preajma datei de 30 Octombrie. Domnul Tolontan era în mare agitaţie astăzi ca cineva i-ar fi spus că eu am în posesie un filmuleţ despre intervenţia la Colectiv la mine, de care nu ştia lumea. Chiar m-a întrebat de un ofiţer care mi-ar fi adus filmuleţul pe un CD. Ca să nu greşesc, să nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat şi pe ofiţerul respectiv, fiind pensionar, să-l întreb dacă mi-a lăsat un CD cândva cu un filmuleţ despre Colectiv iar acesta, ca şi mine, nu ştia nimic de această informaţie.

Mai mult, mi-a confirmat că dl Tolontan l-a sunat cu o seară înainte şi că acesta a spus deja că nu ştia nimic despre informaţia respectivă. Cine ştie despre ce este vorba şi ce surprize “senzaţionale” vom avea din partea domnului Tolontan şi a jurnaliştilor acestuia în următoarele două săptămâni!

În urma unei tragedii precum cea de la Colectiv, o naţiune are dreptul să comemoreze şi familiile au dreptul să-şi amintească de cei dragi pe care i-au pierdut. Cel mai urât însă este când unii se folosesc de aceste momente ca să-şi crească ratigul şi să denigreze pe unii şi alţii prin subiecte triviale şi care sunt în mod vădit tendenţioase. Cât despre cele trei întrebări lansate de domnul Iancu prin Libertatea şi anume: „Prima întrebare ar fi: de ce îi este frică să recunoască greşelile pe care le-a făcut în noaptea aia? A doua: care a fost rolul lui în întârzierea transportului, în întârzierea acceptării ajutorului din străinătate? Dar prima e mai importantă. Şi nu e prima oară când a greşit. Ar mai fi o a treia: de ce, în noaptea aia, după ce a ajuns la faţa locului, a aliniat ambulanţele, ca să se vadă frumos în spatele lui, la TV? Cum şi-a permis că, în timp ce oamenii mureau, el şi Gabriel Oprea să întrerupă ajutorarea răniţilor?”. la prima aş spune că nu ştiu despre ce greşeli comise de mine vorbeşte domnul Iancu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Traian Băsescu îi desființează pe pompierii care au intervenit în cazul incendiului din Colectiv: ”Au fost mai antrenați... Un șofer a lovit doi pietoni și a avariat opt mașini, în Constanța. Bărbatul conducea cu portierele deschise (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x