Live acumChefi la cutite Sezonul 9 (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Ce se va întâmpla cu românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria, la întoarcerea în țară

Românii care vor pleca în concediu în Grecia sau Bulgaria vor trebui, la întoarcerea în țară, să stea 14 zile în izolare. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat când ar putea fi ridicată această măsură.

Ce se va întâmpla cu românii care merg în vacanță în Grecia sau Bulgaria, la întoarcerea în țară

profimediaimages.ro

„Românii pot merge în Grecia și Bulgaria, doar că la întoarcere regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival din Grecia și Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa și anumite țări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de acorduri bilaterale. (...) Grecia a anunțat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis încă de la 1 iunie”, a declarat Virgil Popescu, la B1TV.

Ministrul Economiei speră că românii vor alege turismul intern, pentru că „se consideră în siguranță în România”.

„E dreptul turiștilor să meargă în vacanță unde își doresc, eu ca ministru al Turismului îmi doresc cât mai mulți turiști români și străini în România. Și cred că mai mulți români o să prefere turismul intern. Se consideră mai în siguranță în România”, a spus Virgil Popescu.

Românii vor putea merge la plajă, de la 1 iunie, dar vor fi redeschise și piscinele?

Peste 100 de hoteluri din stațiunile de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă și așteaptă turiștii începând cu 1 iunie, când se vor deschide și terasele. În prima săptămână din iunie sunt așteptați pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turiști români.

Președintele a anunțat relaxarea restricțiilor. Se redeschid terasele și plajele! Ce vei avea voie să faci din 1 iunie 2020

Premierul Bulgariei a anunțat că, de la 1 iunie, va fi ridicată carantina pentru cetățenii care vin din Grecia și Serbia, în urma unui acord cu statele respective. Și România a fost invitată să se alăture, dar autoritățile de la București nu au făcut încă niciun angajament.

Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor trei țări.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Recomandari