Antena Căutare

Ce spagi se dau medicilor? Vezi cazuri scrise de cititori!

Unul dintre subiectele rubricii Tema zilei pe www.observator.antena1.ro a fost "Citi bani dam medicilor?" si a generat peste 100 de mesaje in care descoperim intimplari reale din viata de zi cu zi a romanului ...

Maria din Giurgiu spune ca: "sunt pensionara pe caz de boala si eu si sotul meu. Amandoi cardiaci, avem o pensie de 850 roni impreuna. Am fost operata de hernie de disc ,care m-a costat 600 euro plus medicamentel pe care le-am cumparat! Asistentele nu se uita la pacienti daca nu le bagi 'ceva'i n buzunar, infirmierele la fel... Daca ajungi intr-un spital, trebuie ca dai bani de la portar pana la doctori!"

Petre din Deva scrie: "Am dat 50 lei ca sa imi interneze copilul de 5 luni, daca puteti crede asa ceva! Dupa ce ca si dai actul medical mai este si de proasta calitate.! Dar, dupa cum se termina facultatea de medicina in ziua de azi nu e de mirare. Vom ajunge un popor de analfabeti si de bolnavi.

Iulian: "La Baia Mare, la spitalul judetean,o consultatie este 50 roni, fara plata te programeaza peste 30-45 zile . Poti muri daca nu ai bani!

Pagila Florin: "Pentru o internare de o saptamana a trebuit sa cumpar singur medicamentele ca spitalul nu are nici un fel de medicament si sa nu mai zicem ca doctorului a trebuit sa-i dau 100 lei pentru ca m-a tinut internat o saptamana! Ca si asistentelor care trebuia sa-i dau la fiecare injectie cate 5 lei"

Citeste un email primit de un pacient de la un medic:

Mariana Calota a trimis chiar raspunsul primit pe email de la un medic: "Va prezint un email primit de la un doctor foarte lacom din Bucuresti, care profita de naivitatea omului bolnav: "Inteleg situatia dv si va putem ajuta! Pentru inceput trebuie sa va prezentati la o consultatie! Consultatiile sunt organizate sâmbata sub forma unor seminarii dedicate pacientilor cu aceasta problema! Cu aceasta ocazie , timp de aproximativ 3 ore, veti primi informatii complete despre chirurgia obezitatii si vom alege procedeul care vi se potriveste (poate fi gastric bypass). Deasemenea vom stabili planul diagnostic si terapeutic preoperator! Alegerea corecta a procedeului de chirurgie bariatrica asigura succesul tratamentului! Costurile operatiei de gastric bypass difera în functie de clinica unde realizam interventia chirurgicala si de calitatea de asigurat a pacientului! Casa de asigurari acopera toate cheltuielile de spitalizare, operatie, anestezie etc (pentru pacienti asigurati, operati în spital public). Pacientii trebuie sa plateasca valoarea dispozitivelor necesare, ceea ce înseamna pentru gastric bypass, 4800 Euro, echivalent în RON. Pentru cei care doresc operatia într-un spital privat (Euroclinic/Proestetica) costurile sunt mai mari, casa neintervenind în aceste cazuri!"

Acesta este un raspuns primit de la un doctor ce lucreaza intr-un spital de stat din Bucuresti,cu privire la efectuarea unui bypass gastric. Va intreb,cum poate un medic chirurg sa pretinda o suma atat de mare pentu o operatie ce este suportata integral de catre CASA DE ASIGURARI DE SANATATE,lucru pe care il recunoaste chiar dansul in emailul trimis. Am rugamintea sa tineti cont de aceste emailuri si poate intr-un viitor apropiat sa le dati pe post. Pot fi sunata pentru confirmare la tel. atasat profilului. Multumesc.

Se cer bani si pacientilor bolnavi de cancer!

Mihaela Cojocaru scrie pe www.antena1.ro: "in anul 2000 mama mea a fost operata de neoplasm pulmonar la spitalul Marius Nasta din Bucuresti.La iesirea din sala de operatie doctorul Paleru mi - a solcitat sa dau si celor din sala de operatie, asta dupa ce si la domnia sa, in conditiile in care, stia ca mama mea avea zilele numarate.

O alta experienta de acelasi gen, poate mult mai oripilanta, este aceea legata de o doctorita de la et.6 , al Institutului Oncologic din Bucuresti Mihaela....nu ii mai retin numele care lua bani de la pacientii care veneau sa faca citostatice, deci sa isi prelungeasca viata.Una din paciente, cu un neoplasm mamar, nu avea serviciu , ne povestea celor aflati in asteptare la injectia ca acea doctorita primea chiar 20 lei, la vremea aceea de la aceasta biata femeie.Ce sa va mai spun de asistenta care facea perfuzia ....

Deunazi am fost la spitalul Gr.Alexandrescu unde, ca si caiinii infometati, asistentele si medicii, asteptau sa le fie pusi in buzunarasele largi, croite parca anume, bani de la bietele mame care erau disperate pentru copii lor.O are au somn aceste persoane in absenta constintei ? Poate ca nu , au in schimb , dorinta de a avea salarii mari, dincolo de , iertata-mi fie expresia...... Sora mea operata in Spania de curind imi povestea de oemenia celor de acolo, de cit de umani sunt, cit de atenti si cit de buni Oare seara , cind sunt fata in fata cu constinta lor, daca au vreo urma, pot dormi linistitit si cu sufletul impacat majoritaea doctorilor romani ?"

Stefan Molnar a comentat prin SMS la nr 1244: "in decembrie 2009, a trebuit sa se amputeze piciorul drept al mamei mele,la spitalul Baltazar. M-a costat peste 3.000 lei spaga si dupa 3 saptamani, a murit. Raspuns: nu i-a rezistat inima. Asta e sistemul medical romanesc."

Doina scrie ca: "tatal meu a fost in spital in ianuarie 2010, ptr. doctor 300 euro, asistente 10 ron la fiecare perfuzie sau injectie facuta, iar de infirmiere ce sa zic, sunt mai pretentioase decat toti,sa schimbe un pantalon de pijama 5 ron, un cearceaf 5 ron, vrei sa shimbe si fata de perna? alti 5 ron,de gardieni de la intrarea in spital ce sa mai zic, intri de 3 ori in spital de fiecare data cate 5 ron ca tinere de mintenu au. jalnic!!!!"

25 milioane operatia de hernie la Sf. Pantelimon

Miciu Ionut Sabin povestete: "Pt. o operatie de hermie de disc, la spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti a trebuit sa ii dau medicului 2.500 de lei doar pt. a intra in operatie si inca 500 lei la finalul acesteia, plus alte cateva milioane pt a face Rezonanta Magnetica dupa care am asteptat in jur de trei saptamani deoarece nu aveau o piesa care trebuia trimisa din Grecia"

8 milioane "cezariana" Rm. la Valcea

Mihaela din Vilcea dezvaluie ca: ""La Ramnicu-Valcea, pentru o nastere prin cezariana se percep 800 de lei pentru medic si 200 de lei pentru anestezist. Si trebuie sa te duci cu perfuzii, seringi, fese, spirt, etc."

150 euro "apendicita"

Un "anonim" din Constanta: "pentru operatie de apendicita recent am dat 150 euro! Altii au dat 4 mil la acelasi doctor si e mare taietura, deci daca nu sint multumiti taie cum apuca"

500 euro operatia de chist ovarian

Iuliana din Constanta: "Am dat 500 de euro pentru o operatie de chist la ovare.nu am dat pentru ca asa am vrut.am dat pentru ca asa mi-a cerut doctorul"

Comenteaza si tu acest subiect si scrie daca stii cazuri despre coruptia din sistemul medical romanesc nu ezita sa le scrii!

Citeste la Tema zilei alte cazuri incredibile!


Bilant MAI 2009: Crestere a riscului infractional... Povestea romanului de 350 de kg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x