Antena Căutare

Previziune sumbră a experților despre coronavirus. Milioane de oameni ar putea muri

O previziune sumbră a fost făcută de către experți. Aceștia estimează că între 40 şi 70% din populaţia adultă a lumii ar putea fi infectată cu noul coronavirus.

Jim Axelrod de la CBS News a stat de vorbă cu unul dintre experţii de la Harvard, despre coronavirus, conform Antena3.

Estimările arată că între 40 şi 70% din populaţia adultă a lumii ar putea fi infectată, totuși expertul a subliniat faptul că este vorba doar despre o previziune.

”Este o previziune. Vom afla dacă este sau nu corectă, pe măsură ce lucrurile evoluează. Este cea mai bună estimare pe care am putut să o fac pornind de la o combinaţie de modele matematice pe care le folosim pentru a detecta şi prezice epidemiile”, a spus specialistul.

Coronavirusul este o combinație între două virusuri letale, HIV și SARS

”Aceste 40-70% reprezintă numărul de persoane infectate din populaţia adultă. Ştim că jumătate dintre cei care sunt infectaţi nu au deloc sau aproape deloc simptome. Nu ştim cât de mulţi sunt în această stare. Dacă ar fi jumătate dintre oameni, atunci 1% sau 2% dintre cei cu simptome se reduc la jumătate. Oricare ar fi cifrele, o să fie o situaţie urâtă dacă se va răspândi la nivelul previziunilor. Şi eu cred că asta se poate întâmpla. Şi o să fie milioane de oameni care mor şi nu cred că putem evita. Cred că există motive ca oamenii să fie îngrijoraţi şi cred că putem transforma aceste îngrijorări în acţiuni concrete care să îmbunătăţească situaţia. Cei 1% dintre cei cu simptome, acea rată de morbiditate. Nici aici nu avem o ecuaţie matematică foarte clară”, a precizat expertul.

Cine este bărbatul diagnosticat cu noul tip de coronavirus din București. Omul nu călătorise recent în niciun stat din zonele considerate cu risc maxim

Cine sunt cei predispuși la coronavirus

”Predispoziţia la infecţia simptomatică pare a creşte în special odată cu vârsta şi incidenţa este foarte mare la persoanele foarte în vârstă. La cei care au simptome, creşte şi riscul de deces. Deci acest risc este concentrat în cadrul grupelor persoanelor de vârstă înaintată. Acolo sunt riscurile cele mai mari”, a mai spus acesta.

La nivel mondial, decesele cauzate de coronavirus au ajuns la 3.000, iar numărul cazurilor a ajuns la 90.000.

Cum se transmite coronavirusul în metrou, autobuz sau tramvai! Lovește la 4,5 metri, trăiește 30 de minute și rezistă pa... Harghita: Urs alungat de jandarmi de lângă o gospodărie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x