Ce spune ministrul Sănătății despre explozia de cazuri de COVID-19 de la ATI:”Terapia Intensivă este segmentul sanitar care trepidează, dar situația poate fi gestionată!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că România n-ar fi înregistrat atâtea cazuri de coronavirus dacă oamenii și agenții economici respectau regulile de prevenție împotriva virusului SARS-COV-2 atunci când au fost adoptate măsurile de relaxare. 

Ce spune ministrul Sănătății despre explozia de cazuri de COVID-19 de la ATI:”Terapia Intensivă este segmentul sanitar care trepidează, dar situația poate fi gestionată!”

Hepta

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Oradea, ministrul Sănătății a declarat că situația de la Terapie Intensivă poate fi gestionată.

„Terapia Intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat. Am plecat cu un număr limitat de paturi din spitalele suport, acum 4 săptămâni 840 de paturi, în acest moment avem spre 1034 de paturi complet utilate. În acest moment sunt 479 de pacienți la Terapie Intensivă, este momentul în care putem gestiona”, a declarat Nelu Tătaru marți, potrivit Libertatea.

Peste 1.000 de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Alți 45 de oameni au murit

De asemenea, el a precizat că nerespectarea regulilor de către populație a determinat explozia de cazuri de coronavirus.

„Când am luat măsurile de relaxare pe 15 mai, le-am luat în baza unei scăderi a numărului de cazuri, în baza unor activități economice care trebuiau să respecte niște norme de desfășurare și funcționare, în măsura în care se respectau aceste reguli nu ne confuntam cu această cocoașă, nerespectându-se avem un număr mare de cazuri. Este foarte greu să faci și anchetă la aceste cazuri și să poți gestiona medical aceste cazuri în unitățile de Terapie Intensivă. În prima fază aveam un pacient asimptomatic care solicita externarea, iar în acest moment pacientul vede care sunt fazele bolii și refuze să plece acasă”, a mai explicat ministrul.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Peste 1.000 de cazuri de coronavirus, în România, în ultimele 24 de ore

Alte 1.014 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 72.208, potrivit datelor publicate marți de Grupul de comunicare strategică. În ultima zi au fost făcute 21.289 de teste. Numărul deceselor a atins 3.074, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 45 de noi decese. La terapie intensivă sunt internați 479 de pacienți.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri