Căutare Live

Ministrul Sănătății, noi declarații despre reintroducerea restricțiilor: ”Nu suntem în colaps medical. Nu se impune revenirea la starea de urgență!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că astăzi vor fi raportate mai puține cazuri pozitive de coronavirus, întrucât duminică s-au făcut mai puține recoltări. De asemenea, el a precizat că nu suntem în colaps medical. 

În cadrul unui interviu, el a precizat că numărul de teste va reveni la normal începând de astăzi.

”Azi vom avea un număr mai mic de cazuri, pentru că au fost mai puține recoltări în weekend”, a declarat mnistrul Nelu Tătaru luni, în cadrul unei vizite la Spitalul Județean Galați.

El a mai precizat că numărul de teste va reveni la normal de luni și că „nu suntem în colaps medical”, în ciuda numărului crescut de cazuri. Ministrul a mai spus că numărul de cazuri internate la ATI va da măsura gravității epidemiei, iar acest număr este în prezent relativ constant.

Coronavirus în România, 13 iulie 2020. Live Update. A fost săptămâna recordului absolut: 3.562 de cazuri noi de Covid-19

”Nu văd în acest moment un pericol pentru (revenirea la n.r.) starea de urgență”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul a amintit că, din cauza înmulțirii numărului de cazuri, nu au fost măsuri de relaxare la 1 iulie.

”Măsurile de relaxare au fost asumate. Fiecare măsură de relaxare a mers cu o serie de norme de funcţionare şi desfăşurare a acelei activităţi. Trebuia să avem măsuri de relaxare şi la 1 iulie, nu s-a întamplat”, a mai declarat ministrul.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

România a depășit 32.000 de cazuri de coronavirus

În România au fost confirmate, până acum, 32.535 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.884 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

Un bărbat din Sibiu a fost externat, deși era infectat cu noul coronavirus: ”Am probat pe pielea mea. A fost o simplă ră... Ultimă oră! Tatăl fostului premier Mihai Tudose a murit, după ce a fost depistat cu coronavirus...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x