Antena Căutare

România revine la starea de urgență?! Ministrul Sănătății, declarații după recordul de îmbolnăviri: ”Totul depinde de cazurile de la ATI!”

România a înregistrat, joi, un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, însă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că nu se impune revenirea la stare de urgență.

România revine la starea de urgență?! Ministrul Sănătății, declarații după recordul de îmbolnăviri: ”Totul depinde de cazurile de la ATI!”
România revine la starea de urgență?! Ministrul Sănătății, declarații după recordul de îmbolnăviri: ”Totul depinde de cazurile de la ATI!”

Întrebat dacă este posibil ca, odată cu începutul sezonului rece, să se revină la starea de urgenţă, ministrul a replicat că, în acest moment, nu este cazul.

"Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă (transmiţând la rândul lor infecţia - n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate", a spus Tătaru, într-o conferinţă de presă la Brașov, potrivit Agerpres.

Record al numărului de noi cazuri de COVID-19, în România! Încă 777 de îmbolnăviri! La cât a ajuns bilanțul total. Câți pacienți sunt în stare gravă

El susține, de asemenea, că adoptarea unor restricții depinde de o eventuală creştere accentuată a numărului de cazuri care necesită spitalizare pe terapie intensivă.

"Aceste infectări au anumită gravitate. Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul", a punctat ministrul Sănătăţii.

În august, România va avea între 1.200 şi 1.600 de cazuri noi, pe zi, de Covid-19. Estimare alarmantă făcută de Guvern

777 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Idei de afaceri pentru tineri în vremea pandemiei... Rezultate Loto 6 din 49. Numerele câștigătoare extrase joi, 16 iulie 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x