Antena Căutare

Ce spune Sorin Oprescu despre autostrada suspendata, metroul din Drumul Taberei si Centrul Vechi

Atentie, bucuresteni! Primarul Sorin Oprescu e pus pe fapte mari. Tocmai a terminat parcarea de la Universitate, se ocupa in prezent de metroul din Drumul Taberei si, bineinteles, de o noua autostrada suspendata. Prezent la Neatza, edilul a dezvaluit o parte din planurile pe care le-a pregatit pentru Capitala. 

Pana la autostrazi suspendate, primarul s-a ocupat de zilele Bucurestiului. "Am reusit si va spun fara falsa modestie ca sunt fericit pentru chestiunea astea. Am reusit ca, de ziua Bucurestiului, sa le ofer bucurestenilor cateva zile in care sarbatorim si incercam sa reinviem o atmosfera de normalitate. Vor fi evenimente toata saptamana care vine, incepand de maine pana pe 22, 23. Spectacole de strada, teatre in Centrul Istoric…", a precizat Sorin Oprescu.

Dupa care a continuat cu Centrul Vechi, bijuteria acoperita cu noroi a Capitalei. "A fost ambitia mea sa fac Centrul Vechi. S-au adunat 18 ani de promisiuni. Dar sunt o sumedenie de lucruri de facut! Ne intindem si pe partea cealalta, la Biserica Sf. Gheorghe. Vrem sa devina simbolic pentru Bucuresti, terminam si parcarea de la Universitate. Sunt 400 si ceva de locuri, iar in partea cealalta fac a doua parcare, pe Splaiul Unirii", a mai spus edilul.

Si a trecut la subiectul principal. O autostrada care sa rezolve problema traficului. Constructori nu prea sunt, dar se rezolva. "Important este sa fie. Uneste A3 cu A1 si cu autostrada care merge la mare. Devine un bulevard periferic, o sosea rapida care nu mai aduce masinile prin centru. E un inel de circulatie", a explict Sorin Oprescu, in stilul caracteristic.

La insistentele lui Razvan, mandru locuitor al cartierului Drumul Taberei, primarul a vorbit si despre mult-asteptatul tronson de metrou. "Se face metrou, indiferent. E o discutie pe care o port cu ministrul Transporturilor, l-am informat si pe primul ministru. In fiecare Capitala metroul si tramvaiul este integrat intr-un sistem al municipalitatii". Destul de clar, nu?

"Orasul asta are 553 de ani de cand l-au atestat. E contruit dupa modelul forturilor romane. In Centru, strazile laterale, care vin radiant, pentru ca ii fugareau pe inamici pe strazile celelalte si ii incercuiau", a mai spus Oprescu, facand, totodata, o paralele cu diamantul Europei, orasul Paris.

Schimbari in Capitala: Metrorex va fi preluat de primarie, iar in parcul Lia Manoliu va fi construita o Sala Polivalenta... Au aparut ultimele imagini cu Lara Saban in viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x