Antena Căutare

Cea mai aglomerată vară pe Aeroportul Otopeni

Este oficial! Asistăm la cea mai aglomerată vară de pe Aeroportul Henri-Coandă din Bucureşti. Începând din iulie şi până în septembrie, mai bine de un milion şi jumătate de români pleacă lunar în vacanţă în străinătate.

Este oficial! Asistăm la cea mai aglomerată vară de pe Aeroportul Henri-Coandă din Bucureşti. Începând din iulie şi până în septembrie, mai bine de un milion şi jumătate de români pleacă lunar în vacanţă în străinătate.

Începe weekendul, iar pe Aeroportul Henri Coandă e o forfotă continuă. E o vară încisă. Si se vede asta şi pe tabela de pe Otopeni.

Sunt peste 200 de decolări în fiecare zi. Şi tot atâtea aterizări. Asta înseamnă un avion la fiecare patru minute. Stastistic, vinerea este cea mai aglomerată zi pe Otopeni.

Ieri după-amiază, românii cu bagaje aştepatau răbdători plecarea în vacanţă. Cele mai multe chartere sunt spre Grecia, în insulele Lefkhada şi Zakhyntos. Dar şi in Turcia, cu destinaţia-vedetă Antalya. Spre Spania şi Italia sunt şi 30 zboruri pe zi.

Pe aeroport, sâmbătă dimineaţă, au fost cozi uriaşe. Mii de oameni aşteptau să-şi lase bagajele de cală. Mulţi în ţinuta de plajă. Cu pălării, rochii, pantaloni scurţi şi ochelari de soare. Şi cu planul făcut de acasă. Numărul de pasageri ajunge şi la un milion şi jumătate intr-o lună de vară.

Pentru că aeroportul nu s-a extins la fel de rapid cum a crescut traficul, la orele de vârf aşteptarea pentru controlul documentelor şi al bagajelor poate fi lungă.

Începând cu ora patru a dimineţii, ambele clădiri ale terminalului de plecări sunt foarte-foarte aglomerate, motiv pentru care, pentru acest interval de timp şi recomandăm pasagerilor să vină mai devreme la aeroport.

Oficialii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti anunţă că până la finalul lui iulie, la plecări, vor fi instalate șase porţi biometrice, pentru controlul automat al paşapoartelor. Urmează să fie construit şi un nou terminal.

Dezvoltarea va implica nu numai terminal de pasageri, ci şi platformă pentru aeronave, turn de control, centru de business, hoteluri, parcări pentru autoturisme, şi acestea sunt insuficiente, este o dezvoltare care va face ca aeroportul în câţiva ani să-şi dubleze capacitatea.

Anul acesta, se estimează că aeroportul va fi tranzitat de 15 milioane de călători. Ceea ce înseamnă o creştere cu 10 la sută faţă de anul trecut.

Dar multi pasageri se plang că, atunci când revin în țară, la ore de varf, ajung să aștepte la cozi uriașe.

Cel mai mare aeroport din Romania va da testul suprem anul viitor.

Când zeci de mii de suporteri sunt așteptați să ajungă la meciurile din Campionatul European de fotbal.

Cel mai aglomerat weekend pe litoral în acest sezon... Profesia de inginer e din nou la modă în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x