Antena Căutare

Cea mai mare cladire din Europa, in paragina! Casa Poporului este plina de fisuri

Parlamentul se crapa, la propriu. Au aparut fisuri in zidurile Casei Poporului, iar scara monumentala, locul unde sunt primiti oficialii lumii, sta sa cada.

"Scara monumentala sta sa cada. Este intrarea oficiala in Camera Deputatilor si ar fi penibil sa inchizi scara monumentala", a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor. Si totusi, mandria parlamentarilor ar putea fi inchisa pana la sfarsitul anului. Cinci milioane de lei costa reparatia, suma pe care deputatii spun ca nu o au. Cum, necum, alesii au gasit bani pentru confortul lor. Vor cumpara 50 de masini de teren pentru cei cu functii de conducere. De la anul, vor plati peste trei milioane de lei pentru masini. Intre timp, scara monumentala ar putea sa cada oricand.

"Scara aceea este urgenta zero pentru ca este si cartea de vizita de intrare in aceasta cladire si pe urma sunt soclurile fatadelor care au inceput sa cada. Tot ce se face dupa ureche se strica", a explicat Anca Petrescu, arhitectul Casei Poporului.

De aproape zece ani, toti cei care s-au ocupat de administrarea Casei Poporului au investit in orice altceva numai in cladire nu, indiferent de culoarea politica. Asa ca nici nu-i de mirare ca toate, incep acum, sa se darame.

Parlamentul are un buget de aproape 300 de milioane de lei. Alesii spun, insa ,ca banii nu le ajung nici pentru cheltuielile lor si ale angajatilor, adica salarii, indemnizatii, masini, telefoane si cazare. Investitiile in Casa Poporului, a doua ca marime din lume, mai pot asteapta.

Foto: Intact Images

Mai multe fotografii ale lui Constantin Brancusi cu autograful acestuia au fost furate!... Ne topim! ANM a emis cod portocaliu de canicula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x