Antena Căutare

Ceasornicarul, o meserie pe cale de disparitie

In lumea digitala nu mai este loc pentru ceasornicari. Odinioara erau la mare cautare, dar acum putini mai au nevoie de serviciile lor. Asa se face ca in Banatul Montan a mai ramas un singur ceasornicar, care se pregateste sa iasa la pensie.

Vasile Ciangaru repara ceasuri de jumatate de veac. Cu rabdare analizeaza fiecare ceas care ii ajunge in mana si rar se intampla sa nu-l poata repara. De-a lungul anilor a dat ora exacta pentru zeci de mii de ceasuri, ieftine si scumpe deopotriva.

"A fost un Schaffhausen de aur, automatic, extraordinar, cu 23 de rubine. Acolo am transpirat foarte mult, ca sa intru sa repar un ceas din ala si trebuie sa ai experienta mare", povesteste Vasile Ciangaru.

Dar de experienta nu duce lipsa. Tocmai din aceasta cauza e tot timpul ocupat. Are zeci de clienti in fiecare zi. Totusi, ei se tem ca dupa ce Vasile Ciangaru va iesi la pensie nu vor mai avea unde sa-si repare ceasurile. Insa, pana cand nea Vasile va pune lacatul pe usa atelierului, oamenii vor continua sa-i treaca pragul.

"Nocturna bibliotecilor" a ajuns la a noua editie. Romanii, putin interesati... Targ de produse traditionale, la Miercurea Ciuc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x