Antena Căutare

Ceausescu a iesit din mormant

Dupa mai bine de 20 de ani de la executare, ramasitele pamantesti ale cuplului Ceausescu au fost deshumate ieri in Cimitirul Ghencea, pentru recoltarea de probe ADN. Deshumarea a fost facuta la cererea familiei, pentru a se stabili daca ramasitele ingropate acolo apartin sotilor Ceausescu. Sotul lui Zoe Ceausescu, Mircea Oprean, inclina sa creada ca in acele sicrie erau socrii sai, el precizand ca a vazut paltonul si pantalonii lui Nicolae Ceausescu gaurite de gloante.






20 de ani de mister

Teoriile conspirationiste instalate pe taram mioritic imediat dupa sangerosul decembrie 1989, privind moartea sotilor Elena si Nicolae Ceausescu, au fost multe si pe diverse paliere. La un moment dat s-a vehiculat chiar ideea ca fostii conducatori ai Romaniei comuniste ar trai bine-mersi pe alte meleaguri, in locul lor fiind judecate, condamnate si impuscate sosiile, dublurile acestora.

Pentru cei care credeau in moartea dictatorilor, dubiile s-au instalat si cu privire la locul in care au fost inmormantate corpurile neinsufletite ale sotilor Ceausescu, mai ales ca in documentele Administratiei Cimitirelor sotii Ceausescu nu apar in evidente ca fiind ingropati in Cimitirul Ghencea Civil, asa cum a reiesit in timpul procesului deschis pentru a afla locul mormintelor de Zoe Ceausescu in martie 2005 si continuat de sotul ei, Mircea Oprean, si de fratele Valentin.

Ministerul Apararii Nationale nu a facut pana in prezent dovada irefutabila ca acolo zac intr-adevar ramasitele pamantesti ale sotilor Ceausescu, desi a fost obligat sa o faca de Curtea de Apel Bucuresti, prin sentinta definitiva si irevocabila din 30 iunie 2008, data dupa doua respingeri ale cererii de deshumare si de testare ADN si dupa o rejudecare a procesului.

Actiunea de ieri a fost posibila, dupa ce mostenitorii, Valentin Ceausescu si Mircea Oprean au devenit in 2009 proprietari ai mormintelor, astfel ca au dreptul sa ceara deshumarea fara ausweis de la justitie.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cum au fost ingropati Nicolae si Elena Ceausescu... Automutilari in lant intr-un centru pentru copii asistati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x