Antena Căutare

Cei mai mari actori plang disparitia lui Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu, regizorul care a pus in scena istoria romanilor, s-a stins in aceasta dimineata, pe patul de spital. A murit la 82 de ani, dar a lasat in urma o colectie de filme impresionante, realizate magistral. Prin ele va trai vesnic in inimile a generatii intregi.

Parca si-a presimtit sfarsitul. Cu trei saptamani in urma, de la tribuna Parlamentului, Sergiu Nicolaescu isi lua ramas bun pentru totdeauna.

"Mai am putini ani de trait. Si vreau astazi sa va spun un sincer La revedere si sa va mai spun inca o data La multi ani si Sarbatori Fericite!", spunea Sergiu Nicolaescu.

"Aveam o presimtire, nu stiu daca credeti in lucruri de-astea, dar l-am si visat azi-noapte", a declarat actorul Vladimir Gaitan.

"Ne spunea: Mai copii, eu am 28 de ani! Voi nu stiti asta, nu aveti cum sa stiti, pentru ca sunteti prea tineri. Eu am 28 de ani in suflet. Corpul asta, fir'ar el sa fie, nu ma mai ajuta!", a zis printre lacrimi actrita Ioana Moldovan.

In aceasta dimineata, maestrul nu s-a mai trezit de pe patul de spital. Ultima scena din viata s-a derulat la Spitalul Elias, acolo unde maestrul ajunsese a doua zi dupa Craciun, in urma unei afectiuni digestive. Cu o saptamana inainte, alunecase pe gheata si isi fracturase cateva coaste care i-au perforat, se pare, stomacul. Dar nu a vrut cu niciun chip sa se interneze.

Zilele trecute medicii l-au operat de peritonita. Iar starea pacientului parea ca se imbunatateste.

Vestea a cazut ca un traznet asupra tuturor - colegi, prieteni, cunoscuti sau admiratori.

"Sunt distrusa! Ce pot sa spun? Ca sunt distrusa! Noi am fost doi frati foarte apropiati. De copii ne-am iubit foarte mult si am fost nedespartiti", a spus sora regizorului, Iolanda Nicolaescu.

Alexandru Arsinel si-a aratat si el admiratia pentru Sergiu Nicolaescu.

"Poate cel mai mare creator de film de la noi din tara. Un mare regizor. Un om pe care-l vom regreta enorm acum cand nu mai este".

Sergiu Nicolaescu avea 82 de ani. In jumatate de veac de cariera ne-a adus cele mai mari capodopere ale cinematografiei romanesti.

Trupul neinsufletit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sambata... Sergiu Nicolaescu a luptat pentru libertate in decembrie 1989...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x