Antena Căutare

Cei trei romani care au jefuit muzeul din Rotterdam au avut ajutor din partea unor complici

Cei trei romani care au jefuit muzeul din Rotterdam au avut ajutor din partea unor complici. Politia romana cerceteaza aceasta pista dupa ce autoritatile olandeze au trimis in tara noastra o echipa de investigatori. Potrivit unor surse apropiate anchetei, o parte dintre tablourilor furate ar fi tranzitat teritoriul Romaniei

Cei trei tulceni au dat, in noiembrie anul trecut, spargerea secolului. Au furat mai multe tablouri in valoare de 300 de milioane de euro dintr-un muzeu din Rotterdam. Si nu au ales orice tablou. Au pus mana pe opere celebre, semnate de Picasso, Monet si Matisse. “Imediat dupa ce s-a intamplat, politia din Olanda a trimis date Interpolului despre hoti si descrierea tablourilor”, a declarat Ronald Noble, secretarul general al Organizatiei Internationale a Politiei Criminale.

Toate detaliile au fost implementate in bazele de date ale Interpol si au putut fi accesate de toti politistii din intreaga lume. Pe 18 ianuarie, trei suspecti au fost capturati de politistii romani, chiar in Capitala. “Au fost efectuate audieri si perchezitii domiciliare. In acest moment, in Romania este o echipa de politisti olandezi, insotiti de un procuror din Olanda”, a afirmat chestorul sef Petre Toba, seful Politiei Romane.

Nici urma de tablori insa. Potrivit unor surse, o parte dintre ele ar fi tranzitat Romania in cautarea unui cumparator. “Exista probabilitatea ca la aceasta fapta sa fi participat si alte persoane in afara celor trei”, a mai precizat Toba.

Recursul formulat de avocatii suspectilor la decizia de arestare se judeca maine.

O familie intreaga a ajuns sub rotile unui TIR, pe o sosea din Arad... Cei doi romani decedati in Algeria au fost inmormantati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x