Antena Căutare

Cel mai gras roman a inceput o viata noua

Stelian Jurca, romanul de 350 de kilograme, care a fost operat la Spitalul Sfantul Ioan din Bucuresti, pentru a i se micsora stomacul, a inceput o viata noua. Se simte bine dupa interventia chirurgicala si incearca sa se acomodeze cu dieta: toate alimentele au fost inlocuite cu ceaiuri si, mai nou, face si miscare.

Cel mai gras roman a fost operat pe 14 martie. Interventia a fost una deosebit de grea si o premiera pentru Romania, tinand cont de proportiile pacientului. Cel mai mare impediment a fost stratul de grasime care-l sufoca pe pacient.

Cu ajutorul unei camere, chirurgii au reusit insa sa ajunga la stomacul barbatului. Medicii i-au redus bolnavului dimensiunile stomacului cu aproximativ 80%. Practic, cel mai gras roman va avea un stomac cat al unui copil.

"Este una dintre cele mai noi metode de chirurgie in cazul obezitatii, experimentata cu prioritate in Europa", precizat medicul Copaescu, cel care a efectuat interventia

Imediat dupa operatie, pacientul a fost dus la terapie intensiva. Urmeaza o perioada de refacere iar, daca se va tine si de regimul alimentar impus de medici, barbatul are toate sansele sa revina la o viata normala.

Stelian Jurca are 47 de ani, este din Sectorul 2 al Capitalei si a ajuns la spital in urma cu abia doua saptamani. El a fost diagnosticat cu obezitate morbida, fiind incadrat in gradul de handicap grav cu diagnosticul "limfedem cronic cu elefantiazis, insuficienta venoasa clasa IV cu ulceratii multiple trenante la nivelul gambelor, obezitate morbida".

Text: Razvan Scaesteanu

Foto: Paul Chirila

Vezi imagini necenzurate de la operatie:


A inceput saptamana protestelor... Nu e pacaleala! De la 1 aprilie se scumpesc medicamentele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x