Cel mai mare exercițiu în caz de cutremur! Intervenția va avea loc în cadrul unei companii cu peste 2.500 de angajați

Cel mai mare exercițiu în caz de simulare a intervenției în caz de cutremur are loc joi, 10.10.2019, la ora 10:00, în sediul unei mari companii din capitală, unde lucrează peste 2.500 de angajați.

Cel mai mare exercițiu în caz de simulare a intervenției în caz de cutremur are loc joi, 10.10.2019, la ora 10:00, în sediul unei mari companii din capitală, unde lucrează peste 2.500 de angajați.

„Vor fi puse în aplicare procedurile de lucru aferente situaţiilor tactice, care implică stingerea de incendii, salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături sau la înălţime, triajul victimelor în puncte medicale avansate, acordarea primului ajutor calificat şi transportul acestora la spitale. Acţiunile pentru intervenţie se vor desfăşura şi cu sprijinul altor instituţii din cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti”, arată ISU Bucureşti – Ilfov.

Potrivit comunicatului remis miercuri de Inspectoratulentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, joi dimineața va avea loc cel mai amplu exercițiu de simulare în caz de cutremur. Se va verifica modul de răspundere în cazul unei seism.

Verificarea modului de intervenţie în cazul unui cutremur se realizează periodic, pentru pregătirea efectivelor proprii şi în regim integrat, cu celelalte instituţii care au rol de asigurare a managementului situaţiilor de urgenţă.

Exercițiu în caz de cutremur 2018, cutremur de 7,5 grade Richter. Concluziile după cinci zile de simulare

„SEISM 2018” a fost exercițiul prin care autoritățile au declanșat, în anul 2018, o simulare de cutremur în România. A fost cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care a avut loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii. Desfășurată pe parcursul a cinci zile, simularea a plecatde la premisa că Bucureștiul a fostafectat în cea mai mare măsură de un cutremur de 7,5 pe Richter care s-aprodus în zona seismică Vrancea.

CITESTE ȘI: Un nou BILANȚ! Câți morți au fost înregistrați după cutremurul simulat în România. Numărul este ÎNSPĂIMÂNTĂTOR!

Potrivit scenariului exerciţiilor Seism 2018/ EU-ModEX, evaluarea din cea de-a cincea zi arătă că în urma seismului, care a fost urmat de două replici puternice, şi-au pierdut viaţa cel puţin 4.587 persoane, iar 8.585 au fost rănite. Totodată, 839 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi. Echipele de căutare-salvare au reuşit să salveze 1.828 de persoane.

PREMIUM