Antena Căutare

Un aparat de angiografie de ultimă generație va fi disponibil în România! Unde va fi utilizat, din august

Cel mai modern şi performant aparat de angiografie va fi folosit începând din luna august, la Iași, în urma unei investiții de un milion şi jumătate de euro. Pentru pacienţii cu leziuni cerebrale, acest aparat înseamnă timp redus până la diagnosticare şi o durată de expunere la radiaţii mult mai mică.

Cel mai modern şi performant aparat de angiografie va fi folosit începând din luna august, la Iași, în urma unei investiții de un milion şi jumătate de euro. Pentru pacienţii cu leziuni cerebrale, acest aparat înseamnă timp redus până la diagnosticare şi o durată de expunere la radiaţii mult mai mică.

Pentru 70 de pacienţi, angiograful de ultimă generaţie înseamnă şansa pentru o viaţă mai bună.

Consiliul Judeţean Iaşi a investit 1.500.000 de euro în aparatul cu care a fost dotat spitalul de neurochirurgie.

Acesta este unicul sistem de acest gen din România, este cel mai performant sistem de serio-angiografie biplană existent în lume.

Începând din august, aparatul de angiografie va intra efectiv în utilizarea clinică pentru rezolvarea pacienților cu patologii complexe vasculare la nivelul creierului și măduvei spinării.

Potrivit medicilor, acest aparat de angiografie are o mobilitate foarte mare datorită braţelor robotice ce permit mişcarea în foarte multe axe. Aparatul are capacitatea să scaneze în câteva secunde distanţa de la artera pedioasă până la carotidă. Fiecare braț se mișcă în cinci grade de libertate.

Imaginea biplană obţinută permite medicilor să detecteze leziunile ce până acum nu puteau fi văzute cu echipamentul monoplan existent. Mai mult, medicii pot vedea în timpul operaţiei ce se întâmplă în spatele leziunii.

Este un echipament biplan ce permite vizualizarea leziunilor vasculare cranio-cerebrale si spinale din mai multe unghiuri simultan. În felul acesta, crește siguranța și scade durata procedurii, precum și cantitatea de radiații emise pentru diagnostic.

Aparatul va fi folosit atât în cazul pacienţilor adulţi, cât şi în cazul copiilor.

Bon Jovi şi The Cure vor cânta în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Program concert... Prima tabără gratuită pentru copiii cu probleme de greutate este organizată de Kaufland și o platformă de sănătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x