Antena Căutare

Atenție, începe sezonul hoților. Cele mai noi metode pe care tâlharii le folosesc pentru a păcăli românii naivi

În perioada sărbătorilor de iarnă, casele românilor sunt ţinta hoţilor. Jefuitorii folosesc identităţi false şi se împrietenesc uşor cu victimele. Ce lasă în urma lor este de multe ori mai dureros decât furtul în sine, spun specialiştii.

Pentru a trage un semnal de alarmă Poliţia Română a început o nouă campanie de prevenire, iar cu ajutorul realităţii virtuale oamenii au putut să fie martori la un furt din locuinţă.

Doi hoţi intră în locuinţa unei familii. Fură tot ce este de valoare şi distrug totul în calea lor. Este doar un scenariu realizat de Poliţia Română după un caz real. Cei care au intrat în jocul realităţii virtuale au recunoscut că nu a fost tocmai uşor să privească. Doar în prima jumătate a acestui an, în ţara noastră, au fost peste 1.000 de furturi din locuinţe.

În luna decembrie metoda preferată de hoţi este cea a împrietenirii.

Cei mai mulţi hoţi încearcă să se împace cu victima, o despăgubesc şi o conving să îşi retragă plângerea penală pentru a nu ajunge în spatele gratiilor. Iar legea permite împăcarea.

Ce metode de prevenție recomandă Poliția Română:

• Încuie uşa, chiar și când ești în casă

• Montează o încuietoare de calitate

• Montează un sistem de alarmă/supraveghere

• Preia corespondenţa şi pliantele

• Atenţie la reţelele de socializare

O puștoaică de 18 ani, protagonista unui accident spectaculos. Mașina în care se afla a ajuns pe casă, a distrus un acop... O tânără de 34 de ani a revenit la viață după ce inima i s-a oprit timp de șase ore: ”E un miracol!” Femeia a plecat aca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x