Antena Căutare

Centralele nucleare din UE, testate pentru rezistenta la calamitati

Toate centralele nuclear-electrice din Uniunea Europeana vor fi supuse unor teste de rezistenta la calamitati, incepand din urmatoarele sase luni, a anuntat presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), Borbala Vajda.

Cele 143 de unitati nucleare din UE vor fi verificate cu ajutorul testelor de stres, urmand ca apoi sa fie elaborate standarde de functionare pentru fiecare unitate nucleara in parte.

In Romania, sunt operationale doua reactoare la singura centrala nucleara din tara, de la Cernavoda, care asigura aproximativ 20% din necesarul de electricitate. Centrala este proiectata sa reziste unui seism cu magnitudinea de 8 pe scara Richter.

Decizia de testare a centralelor a fost luata de comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, dupa avarierea centralei nucleare japoneze de la Fukushima.

Japonia a fost zguduita, pe 11 martie, de un cutremur puternic, urmat de un val tsunami care a cauzat o serie de explozii la reactoarele centralei de la Fukushima, in urma carora au fost inregistrate emisii radioactive in atmosfera.

Sursa: Antena3

Stadionul Lia Manoliu, "vizitat" de hoti. Au furat 6,7 tone de cablu!... VIDEO! Hunedoara: Tablouri de patrimoniu, recuperate de politisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x