Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30X Factor

Centrul Bucureștiului, închis pentru mașini, în weekenduri! De când vor fi instituite zone pietonale, la fiecare final de săptămână

Centrul Bucureștiului va fi închis pentru mașini, în weekenduri, începând din 22 mai, când zone întinse din Capitală vor deveni pietonale, la fiecare final de săptămână.

Centrul Bucureștiului, închis pentru mașini, în weekenduri! De când vor fi instituite zone pietonale, la fiecare final de săptămână

Hepta

Primăria Generală a Municipiului București a decis, joi, înființarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureștiului.

Măsura va fi implementată începând de vineri, 22 mai. Din acel moment, circulația mașinilor va fi interzisă în weekenduri în mai multe zone.

Zonele ce vor deveni pietonale în weekenduri, în București

• Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei.

• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.

• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.

• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu.

• Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

Gabriela Firea a declarat, potrivit unui comunicat de presă, că „odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă”.

Întregul proiect a fost inițiat de ONG-ul ARCEN, cunoscut pentru inițiativele legate de îmbunătățirea calității vieții.

Recomandari