Antena Căutare

Război la Cluj-Napoca! Centura metropolitană i-a împărţit pe localnici în două tabere. „Ne îngrijorează treaba asta!” - VIDEO

Un război a fost iscat la Cluj-Napoca de construcţia centurii metropolitane, pentru că şoseaua ar urma să treacă printr-un parc. Au apărut două tabere. 

Acest lucru i-a deranjat enorm pe unii clujeni, deşi, iniţial, toată lumea a fost de acord că centura este mai mult decât utilă, într-un oraş ce este supraaglomerat.

Războiul este dat între o tabără ce insistă ca parcul să nu fie distrus şi alta care preferă un spaţiu verde în minus, în favoarea deplasării mult mai rapide cu maşina.

Centura metropolitană a Clujului, lungă de 38 de kilometri, va porni din localitatea Gilău, dinspre Oradea, şi va ajunge în partea opusă a oraşului, către Baia Mare.

Însă, chiar din faza de proiect, au apărut şi primele probleme. Şoseaua va trece fix prin mijlocul parcului Colina, unul dintre puţinele spaţii verzi rămase în Mănăştur.

Șoseaua cu patru benzi ar urmă să vină dinspre Florești prin zona parcului, pe care îl va traversa dintr-un capăt în altul. Apoi, după câțiva kilometri, centura va ajunge în Pădurea Făget, un alt loc de recreere al clujenilor.

Oamenii spun că parcurile din zonă sunt insuficiente și nu sunt de acord că șoseaua de centură să le răpeasca din puținul spațiu verde pe care îl au.

„Ne ingrijorează treaba asta, pentru că e un loc aglomerat și chiar era un loc de refugiu bun și pentru noi care avm animalute de companie și pentru ceilalți oameni”, a spus o persoană din Cluj-Napoca.

Activiştii de mediu spun, la rândul lor, că trecerea centurii prin zonă ar putea duce duce şi la o scădere a preţului locuinţelor, din cauza zgomotului, a traficului şi implicit a poluării.

Pe de altă parte, cei care au proiectat centura metropolitană a Clujului recunosc că aceasta va afecta spaţiul verde de acolo, având în vedere că va exista un nod rutier chiar în mijlocul parcului. Însă, spun că spaţiul respectiv nu este chiar un parc, ci doar o bucată de teren pe care vegetaţia a crescut haotic în ultimii ani.

Centura Metropolitană a Clujului va costa 150 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene. Conform proiectului, lucările ar trebui să fie gata peste cinci ani. Mai multe detalii, în clipul de mai sus din „Observator”.

Două adolescente din Brăila, colege de bancă, date în urmărire după ce au plecat de la cursuri şi nu au mai revenit... Cutremur în cazul Caracal! A fost exclus din Poliție! Autoritățile au făcut lista vinovaților: „Urmează bolnavii închipu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x