Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Descoperire remarcabilă! Un grup de cercetători a învins cancerul! Lipsa gravitației ucide celule canceroase

O echipă de cercetători australieni a obținut rezultate remarcabile în urma unor experimente desfășurate pe celule maligne. Descoperirea a dat efecte pozitive în cazul mai multor tipuri de cancer.

Descoperire incredibilă a cercetătorilor australieni

Experimentele au relavat faptul că celule maligne, în proporție de 80-90%, au murit după o singură zi în condiții de microgravitație. Acest lucru a fost posibil în lipsa altui tratament.

Specialiștii au testat patru tipuri de cancer, din diferite părți ale corpului: sân, ovare, plămâni și nas. Descoperirea este incredibilă, lipsă gravitației ucide celule canceroase.

”Multe persoane din jurul meu s-au îmbolnăvit de cancer și acest fapt m-a motivat să studiez celulele canceroase”, a declarat Joshua Chou, specialist în ingineria biomedicală la Universitatea de Tehnologie Sydney. Ideea de a testa comportamentul celulelor canceroase în spațiu i-a venit specialistului după ce a condus un studiu asupra prevenirii pierderii de țesut osos în spațiu.

”Este imposibil să creăm un tratament tip <glonț de argint> pentru cancer și asta pentru că această boală diferă în funcție de pacient, iar oamenii reacționează diferit. Însă, vreau să știu dacă au ceva în comun aceste tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care le-am pus încondiții de microgravitație”, a explicat specialistul.