Antena Căutare

Cererile militarilor de anulare a recalcularii pensiilor, admise de Tribunalul Teleorman

Tribunalul Teleorman a admis cererile militarilor disponibilizati, care au solicitat anularea deciziei de recalculare a pensiilor. Potrivit avocatului Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Costel Gilca, exista peste 12.000 de reclamanti, prima decizie fiind cea de la Tribunalul Teleorman.



La finalul lunii ianuarie, Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale.

Potrivit aceleiasi ordonante, institutiile din sistemul de aparare vor fi cele obligate ca, pana cel tarziu la 31 octombrie 2011, sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.

Decizia de a emite ordonanta a fost luata dupa ce Curtea Constitutionala a declarat ca neconstitutionala hotararea privind recalcularea tuturor pensiilor din aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

UPDATE! Alerta falsa cu bomba la bordul unei curse Bucuresti- Düsseldorf!... VIDEO! Constanta: Trei hectare de teren imbibate cu petrol, dupa ce hotii au spart o conducta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x