Preşedintele a făcut anunţul: românii nu vor mai avea restricţii de muncă în Elveţia!

În cadrul unei întâlniri dintre preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său elveţian, Alain Berset, s-a anunţat că, începând cu sfârşitul lunii mai 2019, nu va mai exista nicio restricţie pentru muncitorii români din Elveţia.

În cadrul unei întâlniri dintre preşedintele Klaus Iohannis şi omologul său elveţian, Alain Berset, s-a anunţat că, începând cu sfârşitul lunii mai 2019, nu va mai exista nicio restricţie pentru muncitorii români din Elveţia, după ce, în luna aprilie a acestui an, Consiliul federal elveţian a decis să prelungească clauza de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari, prevăzută în Protocolul II al Acordului UE - Elveţia privind libera circulaţie a persoanelor.

"În mod natural, această chestiune mă interesează foarte mult şi am dorit să aflu părerea dlui preşedinte despre aceste lucruri, mai exact am dorit să ştiu un pic mai în profunzime care a fost motivaţia revenirii la un contingent şi, respectiv, am vrut să ştiu de la dl preşedinte cum este real văzută comunitatea de români în Elveţia, fiindcă ne amintim nu neapărat cu plăcere că au existat faze când despre aceste lucruri s-a discutat într-o tonalitate care nu ne-a plăcut în alte ţări. Concluzia pot să vă spun că este una foarte bună şi foarte pozitivă. Elveţia, din motive pur tehnice, a trebuit să revină la această – să nu-i zicem restricţie -, la aceste contingente şi în condiţiile în care mi s-a confirmat că discuţiile în societatea elveţiană sunt într-o notă pozitivă despre România, despre români, nu-mi rămâne decât să salut faptul că începând cu sfârşitul lunii mai 2019 nu va mai exista nicio restricţie", a declarat, în cadrul conferinţei de presă comună cu omologul său elveţian, preşedintele Klaus Iohannis.

În aprilie 2018, Consiliul federal elveţian a decis să prelungească clauza de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari, prevăzută în Protocolul II al Acordului UE - Elveţia privind libera circulaţie a persoanelor. Măsura are valabilitate un an, fără posibilitae de a fi prelungită, expirând în 31 mai 2019.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri