Live acumFilm: Insurgent
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Scandal uriaș la Gorj, după ce CFR a montat un gard ilegal lângă Coloana Infinitului: ”O porcărie!”

Montarea unui gard din Târgu Jiu, care să împiedice trecătorii să traverseze o cale ferată, a dus la o anchetă penală! Şi asta pentru că acea construcţie făcută de cei de la Compania Naţională de Căi Ferate nu are avizele necesare.

Montarea unui gard din Târgu Jiu, care să împiedice trecătorii să traverseze o cale ferată, a dus la o anchetă penală! Şi asta pentru că acea construcţie făcută de cei de la Compania Naţională de Căi Ferate nu are avizele necesare. De altfel, autorizaţiile nu puteau fi obţinute pentru că gardul este în apropierea monumentului lui Brâncuşi, Coloana Infinitului.

Tocmai pentru siguranţa oamenilor ar fi fost montat gardul. Cel puţin asta reiese din plăcuţa - pe alocuri ruginită, care a fost montată pe barele metalice. Dar asta nu înseamnă că e şi legal. Dimpotrivă. Construcţia a fost făcută la doar 200 de metri distanţă de Coloana Infinitului. Ba mai mult, nu există nici autorizație de construcție.

”Foarte proastă ideea! La vreo două zile, au tăiat aici așa. Dar este o porcărie.”, spun oamenii.

Direcţia pentru cultură Gorj a fost sesizată de un cetăţean.

Aceste lucrări au fost realizate de către regionala Căi Ferate Craiova prin secţia Târgu Jiu fără a deţine autorizaţia de construire şi pentru că aceste lucrări au fost realizate în zona de protecţie a Ansamblului Monumental "Calea Eroilor" documentele pe care le-au întocmit poliţiştii locali au fost înaintate de îndată parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Reprezentanţii zonali ai CFR nu au dorit să dea un punct de vedere. Gardul încă nu a fost distrus, dar urmează să fie pus la pământ în scurt timp

Recomandari