Antena Căutare

CFR, obligată să plătească o cursă cu taxiul pentru un bărbat din Oradea! Cum s-a ajuns la această situație

CFR este obligată să îi plătească unui bărbat din Oradea o cursă cu taxiul, după ce acesta a dat în judecată compania de căi ferate. Omul a solicitat și plata unor daune morale, dar nu va primi acești bani.  

CFR este obligată să îi plătească unui bărbat din Oradea o cursă cu taxiul, după ce acesta a dat în judecată compania de căi ferate. Omul a solicitat și plata unor daune morale, dar nu va primi acești bani.

Mai exact, CFR a fost obligată printr-o sentință definitivă să-i plătească bărbatului din Oradea costul cursei cu taxiul, adică 346 de lei, precum și cheltuielile cu judecata.

De ce a ajuns CFR să fie obligată să plătească o cursă cu taxiul pentru un călător

În primăvara anului 2016, bărbatul și-a cumpărat bilet pentru trenul rapid Bucureşti-Oradea din noaptea de 2 spre 3 aprilie, la vagonul de dormit. Atunci, din cauza unor lucrări de reabilitare la tunelul de cale ferată Bălnaca, între staţiile Şuncuiuş şi Bratca, trenul s-a oprit în Gara Centrală din Cluj Napoca, iar reprezentanţii companiei au anunțat călătorii că vor continua drumul cu două autobuze a câte 55 de locuri.

Problema a fost că locurile nu au fost suficiente, astfel că bărbatul din Oradea a fost nevoit să se urce într-un taxi ca să ajungă acasă.

Ulterior, Bărbatul din Oradea a dat CFR în judecată, cerând restituirea contravalorii biletului de tren din gara CFR Cluj Napoca şi până la Oradea, alţi 346,01 lei reprezentând transportul taxi, plus daune morale în valoare de 5.000 lei pentru că, spunea el, de pe urma călătoriei s-a ales cu un guturai care l-a ţintuit la pat vreme de 5 zile.

Motivul pentru care bărbatul din Oradea nu va primi și plata daunelor morale

Magistrații Judecătoriei Oradea au dispus ca CFR să-i returneze atât contravaloarea biletului din Cluj până la Oradea, dar şi cei 346,01 lei, contravaloarea cursei cu taxiul, însă nu şi daunele morale solicitate. În opinia judecătorului, orădeanul nu a adus suficiente dovezi că răceala cu care s-a ales după acea noapte are legătură cu neplăcerile cauzate de anularea cursei, potrivit ebihorenul.ro, citat de libertatea.ro.

„În prezenta cauză, transportatorul nu şi-a executat obligaţia contractuală de a asigura reclamantului deplasarea la destinaţie, în localitatea Oradea, corespunzător legitimaţiei de călătorie achitate de acesta”, a explicat judecătorul, iar cele două autobuze pe care compania le-a pus la dispoziţia călătorilor aveau „număr de locuri insuficient”, care nu au ajuns nici pentru călători şi nici pentru bagajele acestora” au constatat judecătorii.

Curtea de Apel Oradea a hotărât, prin sentința definitivă, ca CFR să-i plătească orădeanului doar banii cheltuiţi pentru taxi şi cheltuielile cu judecata, respingând celelalte pretenţii, adică restituirea contravalorii biletului de tren de la Cluj până la Oradea şi plata daunelor morale.

Noi informații despre scandalul cu bâte și topoare din Giurgiu! Șase bărbați au fost reținuți! Ce spun polițiștii... Galaţi: Trei persoane arestate preventiv şi o a patra plasată sub control judiciar, după ce au fost prinse în flagrant c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x