Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Chiriile se ieftinesc! La cât au ajuns prețurile și câți bani vor scoate din buzunar cei care își caută o locuință

Preţul chiriilor în cel mai scump oraş din ţară-Cluj-Napoca a început să scadă semnificativ în ultimele săptămâni. Una dintre explicaţii ar putea fi chiar pandemia, pentru că a crescut cererea pentru proprietăţile care au curte. Reporterul Observator de la Cluj, Alex Prunean, are mai multe detalii. Alex, bună ziua! Cât ne costă acum să închiriem un apartament la Cluj?

Chiriile se ieftinesc! Cu cât vor plăti mai puțin cei care își caută o locuință

Cea mai mare piață imobiliară din Transilvania se află pe o pantă descendentă, chiriile din Cluj-Napoca înregistrând o scădere cu 30% față de perioada similară a anului precedent. Cauza principala a scăderii prețurilor este pandemia, iar unul din efecte este lipsa studenților, de aceea și numărul mare de proprietăți disponibile pentru închiriere.

Cea mai mare cerere din Cluj este acum pentru case și apartamente care dispun de curți sau terase generoase.

Chiriile din Cluj au scăzut cu 30%

,,Prețul chiriilor a scăzut cu aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului anterior, însă unele zone s-au păstrat la același preț. Pentru închiriere este cerere de case, apartamente cu curte sau cu terase mai mari", a spus Anca Agafiței.

,Prețul chiriilor în zona Gheorgheni, Mărăști, Borhanci, Grigorescu, Bună Ziua se situează între 150-300 euro pentru apartamentele cu o camera și 300 – 600 euro pentru apartamentele cu două camere, în funcție de zonă, de finisaje, mobilier și de disponibilitatea unui loc de parcare", spune agentul imobiliar.

Recomandari