Antena Căutare

Cimitir medieval din secolul al 13-lea, descoperit in Brasov

Un cimitir medieval a fost descoperit intamplator in centrul Brasovului. Muncitorii care lucrau la reamenajarea Pietei Sfatului au dat peste ramasite umane langa unul dintre zidurile Bisericii Negre. S-ar parea ca mormintele sunt din secolul al 13-lea, adica mai vechi decat biserica.

Cu rabdare si migala, o echipa de cinci arheologi incearca acum sa scoata la iveala vestigiile altei lumi. Au gasit deja mai bine de 60 de morminte doar langa peretele nordic al Bisericii Negre. Primele analize arata ca osemintele ar fi din secolul al 13-lea.

La acea vreme, istoricii cred ca pe acest loc ar fi fost o capela inchinata Sfantului Laurentiu. Conform traditiei, in jurul sau ar fi fost amenajat si un cimitir pentru oamenii de rand ai cetatii.

Biserica Neagra a fost ridicata un secol mai tarziu, in jurul anului 1380. Arheologii spera sa gaseasca acum si ruinele capelei medievale. Osemintele vor fi analizate la Bucuresti. Pot oferi indicii importante despre identitatea celor ingropati aici, dar si despre viata din cetatea Brasovului de acum 8 secole.

Arheologii vor continua sapaturile in jurul Bisericii inca patru luni. In functie de informatiile pe care osemintele gasite le pot oferi, reprezentantii Bisericii vor hotari daca le vor inhuma intr-un cimitir sau le vor expune in muzee. Biserica Neagra este cunoscuta ca cel mai mare edificiu gotic din sud estul Europei.

Foto:travelwiz.ro

Oradea: Evadatul inarmat cu un topor a fost prins... Registrul electronic al nomenclaturilor stradale, gata peste un an si 8 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x