Individul care a furat probele de la secția de poliție din Cornu ar fi acționat la pont! Cinci polițiști, anchetați disciplinar

Apar noi detalii în cazul jafului din comuna Cornu, unde sediul secției de poliție a fost spart. Mai exact, se pare că cinci polițiști, dintre care doi cu funcții de conducere, sunt anchetați disciplinar. 

Apar noi detalii în cazul jafului din comuna Cornu, unde sediul secției de poliție a fost spart. Mai exact, se pare că cinci polițiști, dintre care doi cu funcții de conducere, sunt anchetați disciplinar.

Principalul suspect în acest caz a fost prins miercuri noapte, însă nu recunoaște nimic. Mai mult de atât, surse apropiate anchetei susțin că ar fi acționat la pont.

Citește și: Anchetă la Poliţia Prahova, după ce componente IT sigilate ca obiecte corp delict au fost furate din sediul Poliţiei Cornu

Deși nu se știe cu exactitate când a avut loc spargerea, cert este că polițistul care se ocupă de dosarul de înşelăciune a fost liber de sâmbătă, 17 august, până marţi, 20 august. Dispariţia obiectelor a fost descoperită abia când agentul a revenit la serviciu. De cealaltă parte, colegii lui au precizat că nu au remarcat lipsa obiectelor pentru că acestea se aflau într-un birou încuiat, unde nu intra decât poliţistul care se ocupa de ancheta respectivă.

Individul care a dat spargerea a furat un laptop, mai multe telefoane mobile, un stick, precum și căști audio și epilatoare, toate acestea fiind probe într-o anchetă penală. Acestea fuseseră luate de polițiști dintr-un apartament din Cornu, unde, în urmă cu trei săptămâni, au avut loc percheziţii în dosarul de înşelăciune şi furt.

Citește și: Prahova: Bărbat cercetat penal în alt dosar, reţinut în cazul furtului mai multor obiecte care constituie corpuri delicte din sediul Poliţiei comunei Cornu

Cel mai probabil, hoţul a intrat în sediul poliţiei în weekend, pe timpul nopţii. Totuşi, în timpul cercetării la faţa locului, poliţiştii de la Investigaţii Criminale nu au găsit urme de efracţie nici la geam, şi nici la uşa biroului.

Potrivit Adevărul, anchetatorii nu exclud varianta ca unul dintre agenţii de poliţie din Cornu să fi colaborat cu hoţul într-un fel sau altul, dar nici varianta ca respectivul să fi intrat în sediul secţiei de Poliţie în timpul zilei. O altă explicaţie este ca geamul din birou să fi fost uitat sau lăsat deschis intenţionat pe timpul nopţii de unul dintre agenţii de poliţie.

Ultimele știri